Görünmeyen Kalorilerin Farkında Mısınız?

Yazar Zeynep FilizDiyetisyen • 5 Mayıs 2020 • Yorumlar:

Ne yaptıysanız kilo veremediniz mi,hep tartıda aynı rakamı görmekten bıktınız mı? Verilemeyen son 3-5 kilonuz mu var ? Kilo vermenizi engelleyen; küçük ama etkisi büyük olan alışkanlıkları değiştirmeye ne dersiniz ?

Yüksek Yağ İçeren Salatalar

Dışarı çıkıldığında diyetteki bireylerin sıklıkla tercih ettiği yiyeceklerden biri de salata…Salata içeriğine dikkat edilmediğinde kalorisi 2-3 katına çıkabilen yiyeceklerden bir tanesidir.İçerisine eklenen soslar,üzerinde yağda kızartılmış tavuklar//etler adeta salatayı kalori bombası haline getirebiliyor.Dışarıda salata tükettiğinizde salatanızı yağsız//sossuz istemeyi ve salatanıza kendiniz yağ eklemeyi alışkanlık haline getiriniz.

Göz Önünde Bulunan Yiyecekler

Görünmeyen kalorilerden biri de göz önünde bulunan ve tüketimi fark edilmeyen besinler…Mutfağa girip çıkarken veya iş yerinde yoğun çalışırken masanızda bulunan herhangi bir yiyeceği fark etmeden tükettiğinizin farkında mısınız ? Fark edilmeden tüketilen her besin ekstra kalori demektir ve kilo verme sürecinizi yavaşlatabilmekte veya durdurabilmektedir.

Light Ürünler

Bu ürünün üzerinde ‘’light’’ ibaresi var.. demek ki istediğim kadar tüketebilirim diyenlerden misiniz ? Eğer öyleyseniz yanılıyorsunuz çünkü her besinin kalorisi olduğu gibi her light ürünün de bir kalorisi olduğu unutulmamalıdır,fazla tüketilen her light ürün kalori alımınızı arttırabilmekte ve kilo kaybınızı zorlaştırabilmektedir,tüketilirken miktar kontrolü çok önemlidir.

Porsiyon Kontrolü

Kilo verme aşamasında tüketilen her besinin farkındalığı çok önemlidir çünkü miktarı aşıldığında kilo verme hızınızı engelleyebilir veya durdurabilir.Tüketilen her besinin büyüklüğüne,gramajına dikkat edilmelidir.

Kilo kaybı özen isteyen; kendinizi önemsemeniz ve bedeninizi fark etmeniz gerektiren bir süreçtir. kendinizi önemsemeniz  ve bedeninizin farkına varmanız  dileğiyle...

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)