GÖRÜNMEZ ŞEFFAF PLAKLARLA ORTODONTİK TEDAVİ

Yazar Enver Akın ÖzkanOrtodontist • 27 Haziran 2016 • Yorumlar:

Günümüzde şeffaf plaklarla dişlerdeki bazı ortodontik problemleri düzeltmeye yarayan bir çok sistem mevcuttur. Bunların tedavi felsefelerindeki genel mantık; hastaya plakları belli bir programda taktırarak dişlerin hareket etmesi için gerekli olan ortodontik kuvveti plaklar vasıtasıyla uygulamaktadır. Bu plak sistemlerini hastalar görünmemeleri ve istenildiği zaman çıkarılabilmeleri gibi avantajlarından dolayı tercih etseler de bazı vakalarda istenilen sonucu almak zor olabiliyor.

Aslında bu tarz tedavinin çıkış amacı ortodonti uzmanı olamayan diş hekimlerine ortodontik tedavi yaptırabilmek ve sonucun tamamen istediği gibi olacağının garantisi yok. Braketlerin yerini tam anlamıyla tutması da imkansız. Ama dediğim gibi haklarını da çok yememek lazım bir çok vakada gerçekten işe yarıyorlar. Sizde işe yarayıp yaramayacağı ise muayeneden sonra ortodontistiniz söyleyebilir.

Burada hastalarımız içi bu sistemler hakkında soru cevap tarzında kısaca bilgi vermek istiyorum;

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Dişlerinizi düzeltmek için size özel olarak yapılmış, neredeyse görünmez olan bir dizi dişleri düzeltici plak sistemi. Bu konuda bir çok marka ve plak üreten şirket var. İlk sistemler yurtdışındaydı şimdi ülkemizde de üretilmeye başlandı.

Şeffaf Plaklar Nasıl İşe Yarıyor?

Öncelikle bir ortodonti uzmanı, plastik model, dijital tarama, x-ray gibi ağzınızın ve yüzünüzün kayıtlarını alacaktır.

Ortodonti uzmanı kayıtları analiz ettikten sonra, bu analiz, hekim ve hastanın istekleri ve elde edilen hasta kayıtları plak laboratuvarına iletilir.

Firmaca bu isteklere uygun hasta için özel olarak bir dizi şeffaf diş düzeltici plak üretilir.

Hasta üretilen bu plakları ki bunlar hastanın problemine göre 20-30 a kadar bile olabilir her bir plağı ortalama iki hafta takarak aşama aşama ilerleyecektir. Hasta rahatlıkla haftadan haftaya dişlerinin düzeldiğini fark edebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)