Göz Altı Halkaları

Yazar Nihat ÖzkanDermatolog • 13 Mart 2015 • Yorumlar:

Göz altı halkalarının özellikle böbrek hastalığı, demir eksikliği anemisi, tiroid hastalıkları ve bazende nadir olarak karaciğer hastalıklarından dolayı ortaya çıkabileceğini belirten Dermatolog Nihat Özkan, düzenli kontrolün ehemmiyetine dikkat çekti.

Göz altındaki koyu renkli halkaların veya morluklara genelde estetik kaygılarla yaklaşıldığını kaydeden Dermatolog Nihat Özkan, “Yalnızca estetik olarak düşünmeyin, bu tür durumlar aynı zamanda hastalık habercisi de olabilir.” dedi. Göz altı halkalarının özellikle demir eksikliği anemisi, böbrek hastalığı, tiroid hastalıkları bazen de çok nadir olarak karaciğer hastalıklarından kaynaklanabildiğini belirten Dermatolog Nihat Özkan, düzenli kontrolün de önemine dikkatleri çekti.


“Göz altı torbalarının oluşmasını önüne geçmeye çalışmak için yaşantımıza dikkat etmemiz gerekiyor” diyen Nihat Özkan, şöyle konuştu: “Düzenli hayat, bol su içmek, yorgunluğu azaltma, bu halkaların oluşumunu engelleyebilir. Bazen dermatoloji uzmanının bilgisi olmadan , bitkisel ve kozzmetik ilaçlara yönelim oluyor ki bu yanlış. Mutlaka dermatoloğun görmesinde fayda var. Çünkü rahatsızlığı nedene bağlı olarak tedavi etmek faydalı olandır.

Not: Bu haber Nihat Özkan'ın Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajdan alınmıştır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)