Göz Çevresi Uygulamaları

Yazar A. Demet Aşkın • 24 Şubat 2020 • Yorumlar:

Göz çevremiz cilt altı dokusu güçlü olmayan bir bölgedir. Göz çevresindeki kaslar güçlü ve yoğun kullanıldığı için, erken kırışma ve yaşlanma ihtimali olan yüksek olan bölgedir.

Erken yaşlardan itibaren önleyici bakımlarımızı bilirsek ve yaş aldıktan sonra ne gibi tedaviler yaptırabileceğimizi öğrenirsek, uzun yıllar göz çevresi cildimiz bize sağlıklı hizmet eder,geç yaş alır.

Erken yaşlarda her cilt bölgesi gibi göz çevremizide temiz tutmalıyız,asla makyajlı yatmamalıyız. Göz  çevresini temizledikten sonra 20 yaşına kadar,cilde göre yoğunluğu

değişmekle birlikte,mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.Sabah ve akşam göz çevresi nemlendiricisi mutlaka kullanılmalıdır.

Güneş koruyucular ihmal edilmemelidir.30 yaş üstü ise artık anti-aging kremler başlanmalıdır.6 ayda bir göz çevresini besleyen hyalüronik asit,peptitler,kollajen içeren ürünlerle drek enjeksiyon yöntemiyle cilt altı beslenerek önleyici tedaviler yaptırılmalıdır.

Göz çevresinde ‘kaz ayağı’ dediğimiz ince başlayıp zamanla derinleşen kırışıklıkların oluşmaması için 30 yaş üzerinde botox tan istifade edilebilir. Botox kırışıklıkları önlemek için yapılabileceği gibi ,olan kırışıklıkların artmaması için de yapılır.Botoxtan halk arasında en büyük endişe,yapay görüntü oluşacağı  kaygısıdır.Ancak iyi anatomi bilgisine sahip kişi ve yeterli tecrübeli ellerde doğal görüntü bozulmadan botox uygulaması yapılabilir ve bugünkü teknolojilerle botox ,muadili olmayan bir antiaging uygulamadır.

 

Ayrıca ihtiyaca göre ultrason ve radyofrekans teknolojileri de göz çevresine uygulanabilen teknolojilerdir.

 

Göz altı çökmesi varsa ve dark circle dediğimiz koyulaşma oluşmuşsa cilt açıcılarla göz altı dolgusu yapılabilir ve daha dinlenmiş,genç görünüm oluşabilir.

 

Hasta ileri yaşta müracaat ettiyse ,kırışıklıkları derin ve cilt esnekliği maalesef ileri derecede olmaktadır.Bu hastalara dolgu uygulamaları eklenebilir.Göz çevresi için uygulanabilecek daha yumuşak dolgular mevcuttur,onlarla derin kaz ayakları ve göz çevresi derin boşluklar doldurulabilir.Düşük kaşlar daha kalkık şekillendirilebilir.Yüzde kaşların konumuda çok önemlidir,dolgunun yeterli olamayacağı kadar düşük kaşlar mevcutsa, o taktirde iple kaş kaldırılabilir.

 

Lokal anetezi yapılarak kısa sürede işaretlenip,istenen vektörler doğrultusunda kaşlar dolayısı ile üst göz kapakları daha kalkık şekle getirilebilir.

 

Unutmamalı ki bir insanda ilk dikkati çeken ve kişiye anlam katan gözler ve bakışlardır.

Küçülmüş,esnek ciltle kapanmış gözler kişiye son derece yorgun ,yaşlı ve hüzünlü bir ifade verir.


 

Hepinize sağlıklı,neşeli ve

bereketli yeni sezonlar dilerim,sevgilerimle!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Demet Aşkın Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)