Gülüş Tasarımı Nedir Nasıl Yapılır?

Kadın veya erkek fark etmeksizin bütün insanlar sağlıklı dişlere ve bununla birlikte harika bir gülüşe sahip olmak arzusundadırlar. Bu arzu uğruna birçok medikal yöntemi denemekten geri kalmayan birçok insan vardır. Özellikle teknolojinin gelişimi ve nitelikli diş hekimlerinin varlığı ile insanlar artık hayal ettikleri gülüşlere kavuşabileceklerdir. Son dönemlerde oldukça popüler olan ve ünlü kişiler tarafından tercih edilen “Dijital Gümüş Tasarımı” insanlara ilgi çekici ve hoş bir gülüş imkanı sunmaktadır.

Estetik Gülüş Tasarımı Kriterleri

Estetik açıdan hoş bir gülüş kriterleri çok önemli bir noktadadır. Kişinin konuşurken dişlerinin kesici kısmının görünmesi ve dişlerinin alt dudak ile kavisli bir şekilde uyum sağlıyor olması estetik gülüş için en önemli kriterlerdir. Bununla birlikte gülüş tasarımı yapacak diş hekimi, hastanın sadece ön dişlerini değil; diş etlerini, tüm dişlerini, yüz şeklini, ten rengini, dudakları vs. gibi pek çok ayrıntıyı da göz önünde bulundurması gerekir. Sizler bu aşamada herhangi bir sebepten dolayı memnun olmadığını dişlerinizin gülüş tasarım sonrasında nasıl görüneceğini önceden görebileceksiniz. Kişinin arka dişlerini kaybetmiş olması gülüşün kalitesini düşürecek bir durumdur. Ancak gülüş estetiği ile birlikte arka dişlere veya yanaklara sağlanacak bir destek ile güzel gülüşlere sahip olabileceksiniz.

Laminat Kaplama İle Doğal Bir Gülüş

Hasta ve diş hekimin ön muayeneyi başarı ile geçip gülüş tasarımı için karar vermesinden sonra porselen laminat kaplama ile tedavi aşamasına geçilmektedir. Bu laminat kaplama son derece ince bir yapıda olup, ince ve şeffaf olması ile birlikte doğal bir görünüm sunmaktadır. bu sayede estetik açıdan restorasyon gerçekleştirilebilinir. Bununla birlikte laminat kaplama ile dişteki renk ve şekil bozuklukları da düzeltilebilmektedir.

Doğal bir gülüşe sahip olmak için pembe estetik denilen diş etlerindeki renk farklılıkları da düzeltilebilir. Özellikle gülüş esnasında dişlerden çok daha fazla ön planda olan diş etlerinin kısaltılması da mümkündür. Sigara kullanımına bağlı olarak oluşan koyu renk diş etlerinin de doğal rengine ulaştırılabilir. Gülüş tasarım tedavi süreci yapılan tedaviye göre farklılıklar gösterebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)