Gülüş tasarımı

Yazar Fikret AltanOrtodontist • 26 Eylül 2017 • Yorumlar:

"Altın Oran, matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. İlk olarakta Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından kullanılmıştır. Ortaçağın en ünlü matematikçisi olan İtalyan kökenli Leonardo Fibonacci bulmuş olduğundan altın orana aynı zamanda Fibonacci sayıları (Fi) denilmiştir, bu sayı evrendeki muhteşem düzenle birebir örtüşen bir orandır. Bir yapı ya da sanat eserinin Altın orana yakınlığı, onun aynı zamanda estetik olarak güzelliğinin bir ölçüsü olarak kabul görmüştür. Biz bunu baz alarak insan vücudu, ağız, çene, diş ve diş etleri üzerinde uygulayarak oluşturduğumuz o kişiye özel estetik ve doğal dişler yaparız. Bunun adı da gülüş tasarımı uyguladığımız Estetik diş hekimliğidir."

Gülüş tasarımı yapılırken dişlerin oluşturduğu bölgenin estetiği değerlendirilir. Dudak seviyesi, dişlerin dizimi, rengi, güldüğünüz zaman gülme hattı ve uyumu gibi birçok faktör göz önünde bulundurularak bir gülüş tasarımı yapılır ve tedavi planı netleştirilir.

Yüz hatlarınız, çizgileriniz, cinsiyetiniz, yaşınız, gülüş simetriniz, dişlerin sıralanması ve renk tonlanması dudaklarınız ile diş etlerinizin yapısı ve rengine göre uygulayıp, size özel ideal gülüşünüzü ortaya çıkartırız. Sizin de isteklerinize dayanarak daha sağlıklı, doğal ve mükemmel bir gülüşün tasarımını yapmaktayız.

Gülüş tasarımında ilk olarak, yüz hatlarının geometrik şekil ile uyumluluğu belirlenerek başlanır. Kişinin yüz ifadesindeki hatlar dişin nasıl belirleneceğinin şifresini de içerir. Yani gülüş tasarımında geometri, yüz ifadesindeki hatlar ağız ve diş yapısı ile birleşerek bir matematiksel şifre oluşturur ve bu sadece o kişiye aittir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)