Gülüşünüz Diş Beyazlatma ile Parlasın

Yazar Erhan AydınlarDiş Hekimi • 10 Ağustos 2017 • Yorumlar:

Diş beyazlatma, güzel gülmek isteyen hastalar tarafından en çok talep edilen estetik diş tedavisidir. Ayrıca daha güzel bir gülüşe sahip olmanın en kolay ve en hızlı yöntemlerden biridir. Diş beyazlatma işlemiyle diş renginin daha açık ve parlak olması sağlanır. Bu yöntem parıldayan gülüşler pozitif duruşu ve kendine güveni sağlar. Diş beyazlatma ofis tipi ve ev tipi beyazlatma olarak iki yöntemle yapılır.

Ofis Tipi Beyazlatma

Ofis Tipi Beyazlatmada hasta klinikteyken; yoğun konsantrasyonda beyazlatma jeli diş yüzeyine uygulanır. Beyazlatma jelinin etkinliğini arttırmak için ışık cihazları, plazma ark, halojen lambalar veya lazer gibi cihazlar kullanılmaktadır.

Tedavi Süreci

  • Ağız dokularının tedavi öncesinde izolasyonu sağlanır,

  • Beyazlatma jeli dişlerin ön ve ara yüzlerine uygulanır,

  • Beyazlatma jelinin etkinliğini arttırmak için dişin ön yüzeyine ışık cihazı tutulur.

  • Ofis tipi beyazlatmada 1 veya 3 seansta diş renginin maksimum beyazlığı ve parlaklığı sağlanır. Seanslar arasında 1 hafta bırakılır.

Ev Tipi Beyazlatma

Ev tipi beyazlatmada; hastanın diş yapısına özel olarak hazırlanan silikon plak ve hastanın evde kullanımına uygun olarak düşük konsantrasyonda beyazlatma jeli kullanılır. Bu tip beyazlatma tedavisi Ofis tipi beyazlatmadan daha uzun sürmektedir.

Tedavi Süreci

  • Hastadan kişiye özgü plak hazırlamak için ölçü alınır,

  • Hasta verilen beyazlatma jelini plağın içine uygulayarak 4 veya daha fazla saat her gece uygular.

  • Tedavi yaklaşık 5- 10 gün sürmektedir.

Ofis tipi beyazlatma tedaviyi evde uygulamak istemeyen, zaman sıkıntısı yaşayıp hızlı sonuç almak isteyen hastalar için en kolay ve ideal yöntemdir. Daha kalıcı sonuç elde edebilmek için bazı durumlarda hastaya ofis tipi beyazlatmayla birlikte ev tipi beyazlatmada önerilir.

Beyazlatma tedavisi etkin ve güvenilir bir tedavidir. Daha parlak ve beyaz dişlere, daha güçlü bir diş yapısına sahip olmanızı sağlar.

Diş renklenmeleri; yiyecekler, içecekler, yaşlanma ile birlikte oluşan mine kayıpları nedeni ile kaçınılmazdır. Ama Estetik Diş Hekimliği son yıllarda giderek artan tedavi seçenekleriyle istenen beyazlıkta dişlere sahip olmanın kolaylıklarını geliştirmeye devam ediyor.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)