Güzel Uyanma Rehberi

Yazar Tuba DadaşoğluPsikolog • 8 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Verimli bir gece uykusunun sağlığımız üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz bir gerçek. Uzmanlar kaliteli gece uykusunun önemini ne kadar vurgulasa da, gün boyunca yaşadığımız stresin ardından, uyandığımızda güzel görünmemiz için sadece 8 saatlik bir gece uykusu uyumak yeterli olmuyor. Güne şiş gözler ve yorgun bir ifadeyle başlamak istemiyorsanız, bu 8 adımı izleyin.

Yüzünüzü Temizlemeden Yatmayın

Taze ve ışıldayan bir cilt istiyorsanız, en temel adım cilt temizliğidir. Gece koltukta uyuyakalmak isteseniz de, yüzünüzü yıkamadan yatmayın. En azından başucunuza koyacağınız yüz temizleme mendilleri sayesinde, yorgun ve yoğun günlerinizde de temiz bir ciltle uykuya dalabilirsiniz. Tabii, yüzünüzü yıkadıktan sonra uygulayacağınız krem de çok önemli. Yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka gece kremi uygulayın.

Sivilcelerle Savaş İçin Bal ve Zencefil

Aknelerinizden kurtulmak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Bal ve zencefil, bakterilerin en doğal çözümlerindendir. Bırakın, siz uyurken onlar mücadelenize devam etsin. Bu ikiliyi karıştırarak yüzünüzdeki sivilceli noktalara uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera ile Nemlendirin

Güneş yanığının acısını dindirmede çok etkili olan aloe vera, aynı zamanda iyi bir nemlendiricidir. Cildinizi yumuşatırken yağlandırmaz. Bunun yanı sıra, aknelerle mücadelenizde de yine nokta halinde uygulayabilirsiniz.

Göz Çevresi Kreminizi Buzdolabına Koyun

Göz çevresi kreminizi aksatmadan kullanıyor olabilirsiniz.

Peki ya, soğuk olarak uyguladığınızda daha etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Göz kreminizi buzdolabına koyun ve yatmadan önce soğuk olarak kullanın. Bu sayede sabahları şiş gözlerle güne başlamaktan kendinizi korumuş olacaksınız.
 
Dudak Peelingi

Uyandığınızda dudaklarınızın pürüzsüz olmasını istiyorsanız, yatmadan önce dudak peelingi uyguladığınızda farkı göreceksiniz. Evdeki malzemelerden yararlanmak isterseniz, zeytin yağı, şeker ve balı karıştırarak kendi peelinginizi yapabilirsiniz. Peeling sonrasında dudak nemlendiricisi kullanın. Bu sayede öncesinde pul pul dökülen dudaklarınız gece süresince nemlenecektir.

Hindistan Cevizi Yağı ile Dudaklarınızı Yumuşatın

Hindistan cevizi yağı, son zamanlarda oldukça popüler ve her geçen gün farklı bir faydası ile gündeme geliyor. Cilt  üzerindeki olumlu etkileri de bunlardan biri. Yatmadan önce dudaklarınıza nemlendirici olarak uygulayabilir, güne yumuşak ve tatlı kokan dudaklarla başlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını,  aynı zamanda el ve ayak kremi olarak da deneyin, kurumuş cildinizi hızlıca onardığını göreceksiniz.

Gece Duş Alanlardansanız…

Dalgalı saçlı kadınların en büyük kabuslarından biri de ıslak saçlarla uyumaktır. Eğer siz de yatmadan önce duş alanlardansanız, saçınızı şampuanladıktan sonra saç kremi veya saç maskesi kullanın. Duştan çıktıktan sonra gece boyunca nemlenmesini ve uyandığınızda yumuşak dalgalarınızın olmasını istiyorsanız, birkaç damla argan yağı uygulayın. Bu sayede, sabahları kabarık ve baş edilmesi güç saçlar yerine doğal ve yumuşak dalgalarla güne başlarsınız. Düz saçlara sahipseniz, aynı formülü uygulayarak elektriklenmenin azaldığını göreceksiniz.

Rahat Bir Uyku İçin

Uykusuzluk, saçların ve cildin en büyük düşmanlarındandır.

Uykusuz olduğunuz günlerde cildinizin mat ve cansız göründüğünü fark ettiniz mi?

Yastığınızın etrafına sıkacağınız doğal kokular uyumanıza yardımcı olacaktır. Lavanta ve papatya yağları, rahat bir uykuya geçmede etkilidir. Bu tür rahatlatıcı yağları sulandırarak yastık parfümü yapabilir veya bunun için geliştirilmiş ürünleri satın alabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)