Hacamat / Kupa Tedavisi

Yazar Yunus Keser YılmazAkupunktur Uzmanı • 27 Şubat 2018 • Yorumlar:

Hacamat tedavisi ayın ve günlerin belirli dönemlerinde yapılması etkisinin sağlanması açısından önemlidir. Hacamat ile elde edilen etkiler, kuru kupa ile de sağlanır. Kan alınmadan yapılan kupa uygulama şekline Kuru Kupa tedavisi denir. Kuru kupa tedavisinde, hacamat tedavisinde olduğu gibi özel bir iltihap oluşturulur, bağışıklık sistemi uyarılarak hastalıklar önlenebilir.

Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Çevremizdeki her türlü kimyasallar, gıda katkı ve koruyucu maddeleri, atılamayan ilaç birikintileri, gıdalardaki hormonlar, çevremizde ve soluduğumuz havadaki ağır metaller, allerjenler, yabancı proteinler, kanserojenler, su ve hava kirliliği, kanın akışkanlığını bozan, kolesterol, iltihabi kalıntılar vb.gibi sebepler hacamatla vücuttan uzaklaştırılabilir.

Düzenli aralıklarla yapılan tarama hacamatı tedavisi ile kronik hastalıklardan uzaklaşılır. Hacamat ile antiaging denen yaşın gerektirdiği en büyük zindeliğe kavuşulur. Hacamat hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yollarından biridir.

Hacamatın yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarına yapılan uygulama ile bütün sistemin düzenlenmesi ve uygun yolakta uyarılmsı ile tedavi edici etki oluşur. Uygulamada akupunktur meridyenlerinin kesişme noktalarına önce 3-4 dakika kadar negatif basınç uygulanır ve sonra bu bölgede steril bistüri ile minik çizikler yapılır. Çizik atılan yerlere tekrar kupalarla negatif basınç uygulanır. 2-3 kere daha bu kupalara vakum yapılarak vücut, o bölgede biriken toksinler ve ağır metallerden temizlenmiş olur.

Çeşitli yazıtlarda Antik Yunan ve eski Mısırda Kupa tedavisi hastalıkların tedavi edilmesinde kullanıldığını göstermektedir. Herodot`un skarifikasyon ile birlikte kupaları kullandığını Prospero Alpini (1553-1617) beyan eder. Skarifikasyon ile birlikte kupa uygulaması rahatsız edici maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar, aynı bölgede iltihabı giderir, ağrıyı azaltır, iştah düzeltir, aşırı sıvı birikimini kurutur, zayıf mideyi güçlendirir, bayılma eğilimini ve baş dönmesini azaltır, derinlerdeki rahatsız edici maddeleri yüzeye taşır, hemorajileri kontrol eder, menstrüel kanamayı düzenler, ateşi düzenler, titremeleri giderir, uykuya düzeltir, hastalıkların krizinin düzelmesini sağlar, sıkıntıları azaltır ve doğal huzuru sağlar. Bu ve benzeri hastalıklar kuru veya yaş kupanın amacına uygun uygulanması ile tedavi edilir.

HACAMATIN TEDAVİ EDEBİLDİĞİ HASTALIKLAR

1-Migren, Baş ağrısı ve Sinüzit

2-Kronik yorgunluk, Uyku bozukluğu, Halsizlik

3-Boyun, Sırt, Bel ağrıları ve Fıtığı

4-Kalp hastalıkları ve Kan dolaşımı problemleri, Yüksek kolestrol

5-Hipertansiyon, Şeker hastalığı

6-Unutkanlık, Hafıza zayıflığı, Alzheimer ve Depresyon, Konsantrasyon güçlüğü

7-Böbrek rahatsızlıkları

8-Kireçlenme, Romatizma, İltihaplı eklem romatizması

9-Sedef, Egzema, Sivilce ve Deri hastalıkları

10- Akciğer, Karaciğer, Mide hastalıkları,

11-Görme bozuklukları, Göz tembelliği, Gece Körlüğü, Nistagmus

12- Hormonal hastalıklar

13-Varis hastalıkları

14-Cilt kırışıklığı Yaşlanma belirtileri

15-Karpal tünel sendromunda

16-Altını ıslatma

18-Hormon bozuklukları, aşırı kilo alma

19- Diş çürümeleri ve Diş eti hastalıkları ve

17-Boyun ve sırt ağrıları

18- Menapoz ve dismenorede

19-Kabızlık ve Hemoroid

20-Siyatik hastalığında

21-Sağırlık ve Meniere de

22-Gut hastalığında

23- Manevi hastalıklar

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yunus Keser Yılmaz Kalp Ve Damar Cerrahisi, Ozon Terapi, Proloterapi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)