Hastalık Takibi ve Tedavisi

İnsanlık tarihinin ilk dönemlerinden bu yana çocuk; anne ve babanın yani ailenin en değerli varlığı olarak konumlanmış, korunmuş, sevilmiştir.

Bu duygular, ailelerin çocuklarının üzerine düşmesine ve onları en iyi şekilde büyütmeye çalışmalarına neden olmaktadır.

Özellikle sağlık konusunda eksta özen göstermelerini sağlamıştır. Çünkü herkesin bildiği gibi sağlıklı olmak yaşamın sürdürülmesinde temel unsurdur.

Dünyada ve ülkemizde , Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan doktor, çocuklarda görülen çeşitli hastalıkların tanısını koyar, takibini yaparak tedavisini gerçekleştirir.

Hastalık, gelişen her çocuğun yaşama ihtimali bulunan, en yaygın ve en genel stres kaynaklarından biridir. Çocuğun hastalığa karşı gösterdiği tepkilerin bazıları genel, bazıları ise hastalığa özgüdür. Çocuklar yaşadıkları hastalıklardan dolayı, fiziksel olarak etkilenmelerinin yanı sıra psikolojik olarak da olumsuz yönde etkilenebilirler. Bu nedenle çocukların hastalık dönemlerinde, ailelerin yaklaşımı çocukların hastalık durumuna uygun  olmalı ve onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamalıdır.

Çocuklarda akut ve kronik olmak üzere, çeşitli hastalıklar görülebilir. çocuklarda görülen hastalıklardan bazıları;

-İdrar yolu hastalıkları

-Alerjik hastalıklar

-Ateşli hastalıklar

-Bronşit

-Bronşiolit

-Pnömoni

olarak sıralanabilir.

Bebek ve çocuklar sağlık problemi ile karşı karşıya kalındığında ilk atılması gereken adımlardan biri, vakit kaybetmeden, işinin ehli bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan bir doktora başvurmaktır.

Böyle bir durumda, uzman hekim bebek ya da çocuğa farklı tetkik ve testler yapılmasını önerir. Bu istenen tetkik ve testlerin sonuçlarına göre, hastalığın tanısı konur. Tanı konduktan sonra, doktor hastalığa ve hastanın mevcut durumuna uygun bir tedavi planı çizer. Bu tedaviyi çocuğa belirli aralıklarda en uygun şekilde uygular.

Hastalıkların tanı ve tedavi uygulamalarının zamanında yapılmaması yani ertelenmesi, bebek veya çocukta geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir. Ayrıca hastalığın ilerlemesine sebep olarak , yapılacak tedaviyi zorlaştırabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Betül Yaşartekin Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)