Hayat Ertelemeye Gelmez!

Yazar Tuba DadaşoğluPsikolog • 17 Temmuz 2017 • Yorumlar:

Hayat Ertelemeye Gelmez!

Hayat, ertelediğimiz her ne ise onu bekleyecek kadar uzun değildir. Ertelediklerimizin zamansız gitmesi durumunu yaşadığımızda pişmanlıklarla baş başa kalmış oluruz. Pişmanlıkların hiçbir çaresi yoktur. Her bir ‘keşke’ anlamını yitirir. Ev, okul, iş, aşk hayatında ve arkadaşlık ilişkilerinde uzun lafın kısası hayatının her anında ertelenen hatta ve hatta ertelenmeyi bekleyen birçok şey vardır.

“Evi sonra temizlerim. Sınava sonra çalışırım. Babamla ya da annemle sonra konuşurum. Ona hissettiğim duyguları sonra söylerim. Onu sonra ararım… ” Aslında sonradan anlarsın ki nereden başlaman gerektiğini bilemediğin bir sürü ‘sonra’ olmuş. Bu yüzden, erteleme! Hayatını er-te-le-me!

Özellikle sevdiğin insanlara, onları sevdiğini söylemeyi erteleme! ‘Sevgi’ ertelenemeyecek kadar eşsiz bir duygu… Sev ve söyle! Kaybedecek olsan da söyle, şayet sonucu olumsuz olursa da pişman olma! En azından ‘keşke’ dememiş olursun. Sevdiklerini ara, onlarla konuş. Çünkü hayat kısa ve ölüm ne yazık ki yaş tanımıyor. Zamana karşı koymaya çalışmak, akıntıya kürek çekmek gibidir. İş işten geçmeden, keşkeler dün olmadan, bugünler geçmiş olmadan başla!

Sevgiyle,

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)