Hemoroid Tedavisi

Yazar Servet YetginGenel Cerrah • 21 Ekim 2019 • Yorumlar:

Ameliyatsız bir yöntem olan Infrared Fotokoagülasyon, halk arasında bilinen adı le laser ile hemoroid tedavisi olarak da bilinir. Bu uygulamada anal kanalın içerisinde hemoroid başlangıç noktasına infrared ışını uygulanır. Laser tekniği ile sedasyon anestezi altında yapılır ve işlem süresi 5-15 dakikadır.
Tedavi her hemoroid için uygun mudur?
Üçüncü dereceye kadar olan hemoroidlere uygulanır. 4. evre hemoroidlerde ek tedavi yöntemleri gerekebilir.
Hemoroid Nedir?
Halk arasında basur ya da mayasıl olarak da adlandırılan,makatın çevresinde mevcut olan damarların, bacaklarda görülen varisler gibi şişmesiyle oluşan bir hastalıktır. Oldukça rahatsız edici ve acı veren bir problemdir. Aynı zamanda birçok kişinin muzdarip olduğu çok yaygın bir sorundur. En sık karşılaşılan komplikasyon ise ıkınma sırasında ortaya çıkan kanamadır. İkinci sık yaşanan komplikasyon ise acı veren kan pıhtılarıdır.
Hemoroid sebepleri;
Kabızlık, çok fazla un içeren bir beslenme düzeni, yeterli meyve ve sebze tüketmemek, kabızlık veya ishal, hamilelik, prostat büyümesi, doğum esnasındaki ıkınma baskısı, ıkınırken çok fazla efor sarf etme, ailevi yatkınlık, karaciğer sirozu, oturur vaziyette çok zaman geçirmek, mesleki sebepler.
Hemoroidin belirtileri;
Makatta kanama, dışkılamada memeler ve şişlikler, kaşınma ve irritasyon, ağrı, ıkınırken acıma, anüste beliren hassas ve sert bir yumru, anüs çevresinde şişkinlik, kabızlık hissi oluşması hemoroid belirtileri arasındadır bu belirtileri yaşıyorsanız. Mutlaka doktorunuza danışın.
Hemoroidler (basur) bulundukları bölgeye göre ikiye ayrılmaktadır. Anüsün dış kısmında cilt altında yerleşim gösteriyorsa dış hemoroid (eksternal), anüs dediğimiz dışkılama bölgesi iç tarafında yer alıyorsa iç hemoroid (İnternal) olarak ifade edilir. 


HEMOROİD DERECELERİ NELERDİR?
 
1. Derece Hemoroid: Kanama en önemli şikayettir. Hemoroidler rektoskopi sırasında saptanır.

2.Derece Hemoroid: Kanama ve kaşıntı şikayetleri görülür. Ikınma ile anal muayene esnasında saptanır.

3.Derece Hemoroid: Kanama, kaşıntı ve makatta ıslaklık hissi şikayetleri ile başvurulur. Anal muayenede prolabe yani makatın dışında hemoroid pakeleri (şişlikler) görülür. Muayene ile içeriye gönderilebilir.

4.Derece Hemoroid: Kanama, kaşıntı, akıntı ve ağrı şikayetleri görülür. Muayene ile içeri redükte edilemeyen şişlikler saptanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)