HER GÜN 2 BARDAK KAHVE “İYİ” GELİR

Yazar Ege Can ŞerefoğluÜrolog • 22 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan 30 milyon erkek erektil disfonksiyon (iktidarsızlık, impotans, sertleşme sorunları) problemi yaşamaktadır. Bu rahatsızlığın sıklığı ilerleyen yaşla birlikte artış gösterir. Kişide diabet, yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği ve kalp rahatsızlıkları mevcutsa erektil disfonksiyon gelişme ihtimali artar.

Yetişkinlerin %85'inden fazlası gündelik yaşamlarında kahve (kafein) tüketmektedir ve bu alışkanlığın cinsel fonksiyonlar üzerindeki etkileri tartışmalıdır. Kahve tüketiminin penis içindeki damarlarda genişlemeye neden olduğu ve böylelikle sertleşme problemlerini azalttığı ileri sürülmüştür.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen “National Health and Nutrition Examination Survey” (NHANES) adlı geniş çaplı bir çalışma da, günde 2-3 bardak kahve tüketen erkeklerde ereksiyon problemlerine daha az rastlandığı tespit edilmiştir.

Anti-oksidan özellikleri ve metabolizma üzerine olumlu etkileri olan kahve fazla miktarda tüketildiğinde kalp çarpıntısı ve kan basıncı bozukluklarına neden olabilir.Bu nedenle tansiyon ve kalp hastası olan kişilerin kahve tüketiminde aşırıya kaçmamaları uygun olacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ege Can Şerefoğlu Üroloji, Androloji, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)