Makaleler 13/04/2026

Himenoplasti (Kızlık Zarı Dikimi) Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Güvenli ve Gizli Bir Adım - Op. Dr. Bülent Arıcı

Bülent Arıcı Kadın Hastalıkları Ve Doğum
Bülent Arıcı
Kadın Hastalıkları Ve Doğum

Hayatın getirdiği özel durumlar veya kişisel tercihler, bazen kadınları himenoplasti (kızlık zarı onarımı) operasyonu hakkında araştırma yapmaya yönlendirebilir. Bu süreçte en önemli unsurlar doğru bilgiye ulaşmak, güven hissetmek ve tıbbi etik kurallara bağlı bir merkezle ilerlemektir.

Himenoplasti Nedir?

Himenoplasti, çeşitli nedenlerle bütünlüğü bozulmuş olan kızlık zarının cerrahi yöntemlerle yeniden yapılandırılması işlemidir. Bu operasyon, tıbbi açıdan jinekolojik bir müdahale olup genellikle iki ana başlıkta incelenir:

• Geçici Himenoplasti: Planlanan cinsel birliktelikten birkaç gün önce (genellikle 2-7 gün) yapılan işlemdir. Görünmeyen ince dikişler ile kızlık zarı hattı daraltılır ve ilişki esnasında kanama olmasının sağlanır.
  • Kalıcı Himenoplasti (Flep Yöntemi): Kızlık zarı etrafından ince dokular kaldırılarak yapay bir kızlık zarı oluşturulur ve ilişki sırasında kanama olmasının sağlanır. İyileşme süresi 1 aydır. Kontrol sonrasında (1. Ay) flep sağlıklı ise hasta ne zaman ilişkiye girerse o zaman kanama olur.

Operasyon Süreci ve İyileşme (Kalıcı Himenoplasti)

Himenoplasti operasyonları modern tıp teknikleri sayesinde oldukça konforlu geçmektedir:

• Süre: İşlem genellikle 20 ila 40 dakika arasında sürer.
  • Anestezi: Hastanın tercihine göre lokal veya sedasyon (hafif uyku hali) altında gerçekleştirilir.
  • Taburcu Süreci: İşlemden hemen sonra günlük hayata dönmek mümkündür; hastanede yatış gerektirmez.
  • İyileşme: İlk birkaç gün hafif lekelenmeler normal kabul edilir. Tam iyileşme süreci doku yapısına göre 3-4 hafta sürebilir.

Neden Uzman Bir Hekim Tercih Edilmeli?

Himenoplasti her ne kadar kısa süren bir işlem olsa da cerrahi bir müdahaledir. Başarılı bir sonuç için anatomik bilgi ve hijyenik koşullar kritiktir.

Önemli Not

Bu süreçte hasta gizliliği en temel haktır. Etik değerlere bağlı kliniklerde tüm bilgileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında tamamen gizli tutulur.

www.doktortakvimi.com © 2025 - Doktor bul ve randevu al

Bu web sitesi çerezleri kullanıyor.
Tarayıcınızda çerezlerle ilgili ayarları düzenleyebilirsiniz.