Hymen ve Kızlık Zarı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

*İlk ilişkide kızlık zarı mutlaka kanar, kanama bekaretin göstergesidir.
Yanlış, kızlık zarı vajinayı çevreleyen bir mukoza kalıntısıdır.Kadın ilişkiye hazırsa, kayganlık olmuşsa vajina gibi kızlık zarı da esner açılır ve kanama olmayabilir.Kadınların bir kısmı esnek zara sahiptir ve ilk ilişkide kanamaları olmaz.Kanama bekaretin göstergesi değildir, kanama olmazsa bu namussuzluk anlamına gelmez.

*Kızlık zarı kendiliğinden iyileşir.
Yanlış, esneyen, açılan zar kendiliğinden eski haline gelmez, bozulma genişleme olmuştur.

*İlk ilişkide kanamayan kızlık zarı doğumda bozulur.
Yanlış, ilk ilişkide esnek olup kanamayan zar, ilişki devam ettikçe iyice esner, açılır, doğumda bozulma gibi bir tabir gerçeği yansıtmaz, normal doğum da bozulur ama sezeryan doğumda bozulmaz. Yapılması gereken ilk ilişki öncesi çiftlerin cinsellikle ilgili danışmanlık almalarıdır.

*Ters ilişki girdim kızlık zarım bozulmuş olmasından korkuyorum.
Ters ilişki önerdiğimiz sağlıklı bi cinsellik şekli değildir. Genital şekil ve anatomik bozukluklara neden olduğu gibi kızlık zarına veya vajinaya da baskı ile zarar verebilir.


*Kızlık zarımın doğuştan yok olduğunu düşünüyorum
Kızlık zarı doğuştan yokluğu diye bir morfolojik durum ancak muayane ile anlaşılır ve genelde böyle bir durumla rastlanmaz.


*3 katlı kızlık zarı dikiminde 3 kez kanama gelir mi?
Hayır. 3 katlı fleep yöntemi ile kızlık zarı dikimi işlemin adıdır. Lazerle vajina daraltma eşliğinde mikrocerrahi Flep yapılabilmekte. Vajinadaki yırtılmanın ve kızlık zarındaki bozulmanın boyutuna göre fiyatlar yapılacak muayene sonrasında belirlenmektedir. Yani fiyat kızlık zarındaki ve vajinadaki deformasyona göre değişiyor.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mustafa Nuri Alihanoğlu Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)