İki Maniac Bir Olunca

Yazar Rojda Çelik • 3 Nisan 2024 • Yorumlar:

Ağabeyinizle gerçek hayatınızda sık sık aynı ortamda bulunuyorsunuz, beraber aile yemeklerine katılıyorsunuz, partiler yapıyorsunuz. Ama gerçek olmayan hayatta, tabii size son derece gerçek gelen hayatta da sizi yalnız bırakmıyor. Kafanızdan geçen her düşünceyle birlikte birden ortaya çıkıyor ve sizi yönlendirmeye çalışıyor. Tam kafayı sıyırmalık bir durum, değil mi? Owen Milgrim da sürekli ağabeyi Jed Milgrim’i görmekten kafayı sıyırmıştı. Hatta ona şizofreni tanısı konmuştu. Malum, gördükleri birer halüsinasyondan ibaretti.

Bir diğer ana karakterimiz olan Annie Landsberg ise trafik kazasında ölen kardeşi ile ilgili kâbuslar görüp duruyordu. Çünkü o trafik kazasını beraber geçirmişlerdi ama ölen kendisi olmuştu. Neden o değil de, gencecik ve üstelik evlenmek üzere olan kardeşi ölmüştü? Pişmanlıklar peşini bırakmıyordu. Peki, neden pişmandı? Spoiler yok, izleyin ve görün

Gelelim dizinin en heyecanlı bölümlerine. Bir şekilde Owen ve Annie’nin yolları kesişiyor. Nasıl mı? Bir ilaç şirketinde, Dr. James K. Mantleray’ın ürettiği yeni bir ilacı insanlar üzerinde denedikleri deneye katılıyorlar. Bu uzun bir deney, bu yüzden deney boyunca ilaç şirketinde, onlara özel hazırlanan bir yerde kalmaları gerekiyor. Yani bundan sonra sürekli aynı ortamdalar. Başlangıçta araları kötüyken, deney süresince yavaş yavaş düzeliyor.

Deneyi, Dr. Azumi Fujita yönetiyor. Deneklere, zihinlerinde olup bitenleri görebildikleri düzenekler takıyorlar ve her aşamada farklı ilaçlar içirip, neler olduğunu kayıt altına alıyorlar. Owen ve Annie’nin yolları, ilacın etkisindeyken gördükleri düşlerde de sürekli kesişiyor. Garip bir şekilde, ilacın etkili olup olmayacağı, deneklerin gördükleri düşlere bağlanmış. Düşlerde onlara belirli görevler veriyorlar ve bu görevleri başarıyla tamamlarlarsa uyanıyorlar. Peki, tüm görevleri başarıyla tamamlayabilecekler mi? Tekrar uyanıp, eski hayatlarına dönebilecekleri mi? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, yapmanız gereken tek bir şey var; diziyi izlemek.

İyi seyirler.

Teşekkürler.

Rojda ÇELİK

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)