İlişkilerde İletişim

Yazar Melis Keskin • 29 Mart 2023 • Yorumlar:

Eşimin Beni Sevdiğini Hissetmiyorum

Acaba partnerinizle aynı dili konuşuyor musunuz?

Gary Chapman’a göre insanların sevildiklerini hissettikleri belirli dil kullanımları var. Yani sevgi dillleri. Eğer eşiniz ve sizin sevgi dilleriniz farklıysa bu durumun yaşanması doğal. Çünkü o kendi dilini konuşuyor siz kendi dilinizi.

Kendinizin ve partnerinizin sevgi dilini keşfetmek için okumaya devam edin

5 tane sevgi dili tespit etmişler.;

1.Onay Sözleri

Mark Twain “Güzel bir iltifatla iki ay yaşayabilirim.” demiş. İşte bu söz tüm olayı özetliyor. Sevgi dili onay sözleri olan bir kişi iltifatlardan, cesaret verici sevecen sözlerden ve davranışlarının takdir edilmesinden hoşlanır. Partnerinizin hoşunuza giden yönlerine iltifat edebilir, olumlu davranışlarını takdir edebilirsiniz.

2. Nitelikli beraberlik

Sevgi dili niteliklli beraberlik olan kişi başka bir insanla ne yaparsa yapsın onun kendisine odaklanmasını, zaman ayırmasını ve birlikte bir şey yapmasını ister. Yemek yapmaya devam ederken onu dinlerseniz bu onun için nitelikli değildir. Buradaki kilit nokta dikkatin sadece birbirinize odaklanmasıdır.

3. Armağan alma

Öğrenilmesi en kolay sevgi dillerinden biridir. Hediye alabilir veya yapabilirsiniz.

4. Hizmet davranışları

Hizmet davranışları ile partnerinizin yapmanızdan hoşlandığı şeyleri yapmanız kastedilir. Onun için bir şey yaparak ona sevginizi ifade edersiniz. Örneğin; yemek yapmak, evi temzilemek vb. Bunlar düşünce ve planlama, zaman istediği için olumlu bir şekilde yapıldığında sevgi göstergesidir.

5. Fiziksel temas

Kucaklama, öpme ve uygun şekilde dokunma, cinsellik bir kişinin partnerine sevgisini iletme yollarından biridir.

Bunların hepsini seviyorum, partnerim seviyor diyebilirsiniz, çünkü zaten bunlar sevginin ifadesi. Fakat Gary Chapman herkesin birincil bir sevgi dili olduğundan bahsediyor. Yani bunlardan biri/birkaçı birincil sevgi diliniz olabilir.

Peki hangisinin birincil sevgi dilimiz olduğunu nasıl anlarız? Şu sorulara bakarak;

Sevildiğinizi en çok hissettiren nedir?

Partneriniz neyi yapmadığında sizi derinden incitir?

Partnerinizden en çok neyi istiyorsunuz?

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)