İlişkilerin Makus Tarihi

Yazar Aylin Aksoy ÇobanPsikiyatrist • 12 Eylül 2022 • Yorumlar:

Her kadın(ve aslında her erkek), hangi yaşta hangi isim altında olursa olsun, hayatına giren partnerinin geçmişinin hesabını mı öder? Ne dersiniz? Peki masaya gelenle, ödenen hesap arasında her zaman adaletli bir ilişki mi vardır? Örnek olarak, en spesiyal yemeğin fiyatı damak tadınıza her zaman uyar mı? Hiç mi hayal kırıklığı olmadı ilişkiler? Sıcakken iyi ama soğuduğunda buz gibi, damağınıza yapışıp kalır. Yutsan yutamazsın, tükürsen çıkmaz, yapışmış bir kere. Kurtulamazsin.

Geçmiş, bildiğimizdir. Korkutmaz bizi, çoğu zaman. Sadece acıtır. Gelecekse, bilmediğimizdir. Acıtmaz bizi, çoğu zaman. Korkutur pis bir şekilde. Tirsarız. Geçmişin acısı mı, geleceğin korkusu mu? Tercihiniz hangisi olur? Zor soru, bir çırpıda yanıtlayamaz insan. Geçmiş, suçluluk ve bolca sorumluluk taşır, sürükler getirir, tipki nehirlerin zorla, kuvvetle oluşturduğu alüvyonlarin birikip güzelim denizleri doldurması gibi. Bıkkınlıkla doldurur içimizi. Gelecek bilinmezlik ve bolca kaygı taşır, boşluklar açar içimizde, tipkı denizlerin dibinde oluşmuş dipsiz çukurlar gibi. Korkuyla deler içimizi.

Peki ya ilişkilerdeki geçmiş ve gelecek, aynı mıdır? Kaç ilişki geçmişin bıkkınlıklarına kurban edilmedi ki? Hangi ilişki geleceğin belirsizlik çukurlarında kaybolup gitmedi ki? İlişki burada ve şimdi değilse, nerededir? Geçmişin kurban törenlerinde mi, geleceğin belirsizliğinde mi?

İlişki bugün burada hemen şimdi olamazsa, kaybeder kendisini. Ne ip uçları işe yarar, ne de izler. Bulunmaz, bilinmez. Çoktan terki diyar etmiştir, bugüne doğru. Özneleri aynı mıdır? Sanmam, çünkü değişen zaman artık burada ve simdi değildir. Olmuştur çoktan, bıkkınlıkla dolu, kurban arayan geçmişin ta kendisi. Gelecek de kurban olmuştur zamana ve geçmişe! 

Yaşasın burada ve şimdi!!!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar