İmmediat (Anında) implant ; implantasyon yöntemi nedir?Kimlere uygulanabilir?

Dişin çekildiği aynı anda implant uygulanması ve üstüne diş yapılması demektir. İmmediat implant yapmak için dişte enfeksiyonun bulunmaması ve uygulanacağı bölgede yeterince kemik olması gerekmektedir. Diş çekiminin de olabildiğince az travmatik yapılması ve ihtiyaç olursa implantın çevresine kemik tozu takviyesi yapılması gerekir.

İmmediat implant yöntemi ,Çekim boşluğunun ossifikasyonu için gereken bekleme süresinin eliminasyonu, daha az cerrahi işleme gerek duyulması, hastanın dişsiz kalma süresinin kısaltılması, alveol kemiğinin dikey ve yatay boyutunun korunarak optimal implant boyutunun yerleştirilmesine olanak sağlanması, toplam tedavi maliyetinin düşürülmesi gibi avantajları oral implantolojiye kazandırması sebebiyle, son dönemde çok yoğun ilgi görmektedir ve bir çok araştırmacı tarafından immediat implantasyon yöntemi kullanılarak çok sayıda klinik ve deneysel çalışmalar yapılmaktadır. Bu klinik ve deneysel çalışmalarda elde edilen başarılı sonuçlar, immediat implantasyon yönteminin oral implantolojide bir tedavi metodu olarak kabul görmesini sağlamıştır.

2007 yılından beri İstanbul İmplantoloji İleri Estetik Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezi olarak Ataşehir'deki kliniğimizde İleri İmplant Cerrahisi , Ağız ve Çene Cerrahisi, Ağız içi Kemik Nakli Cerrahileri, Kalça Kemiği (iliac kemik) gibi ileri düzey Kemik Greft Nakilleri ve Gömülü 20 lik diş ameliyatları konularında çalışmalarımıza devam etmekteyiz

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)