Immediat Loading Nedir?

Yazar Melike KasapDiş Hekimi • 5 Ağustos 2019 • Yorumlar:

Implant tedavisinde hastaya implantın çene kemiğine yerleşmesi ardından osteoentegrasyon süreci denilen implantın çene kemiğine sıkıca bağlanması durumu başlar. Bu süreç alt çenede 2 ay üst çenede 3 ay sürebilir.Genellikle hastalara bu süreçte implant üstü kaplamalari yapilmaz. Immediat yükleme ise bu süreci beklemeden hastaya implant cerrahisi sonrasi üst yapısının yani protez kısmının ayni gün veya akabinde yapılması durumudur.

Her hastaya yapılabilir mi?

Immediat yükleme yapılabilmesi için implantın çene kemiği içindeki primer stabilitesinin çok iyi olmasi gerekmektedir. Yani üst yapı geldiğinde gelecek kuvvetlere dirençli olduguna hekimin inanmasi gerekmektedir. Bunun için hekimin kullandigi belirli testler vardır.  Ve o güveni veren implantlarda aynı gün beklemeden üst kaplaması yapılabilir.

Hangi durumlarda yapilamaz?

  Eger hastaya implant cerrahisi sırasında kemik tozu denilen greftler ile destek gerektiyse , sinüsleri sarkmış hastalarda sinüs lifting ve implant yüklemesi operasyonu ayni seans gerceklestiyse , cene kemigi rezonans testinde yeterli yanıt alınamadıysa yapılamaz.

 Sistemik hastalıkları bulunan kişiler ve bruksizm gibi parafonksiyonel alışkanlıkları olan hastalar ise immediat yükleme icin risk oluşturur.


 

Sonrasında yemek yeme sorunu olur mu?

Implant sonrasi dişsiz geçirilen süreden sosyal veya fonksiyonel anlamda endişe duyan hastalara operasyon sonrasi hemen dişlenme sağlayarak yemek yeme durumlarina ara verme gibi bir durumu ortadan kaldırabilir. Dişsiz gezmek istemeyen hastalarda da psikolojik olarak destek sağlamış olur.

 

Kac seans sürer?

 Tek seansta hem implant hem üst yapı kaplamasi kisiye teslim edilmis olur. Böylelikle uzun dönem beklemeler yaşanmaz . Ancak bu durum her hastada yapılması söz konusu olmadığı için profesyonel bir muayeneden gecip doğru kararı vermekte fayda vardır. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar