İmplant Nedir?

Yazar Abdulkadir YılmazDiş Hekimi • 29 Aralık 2020 • Yorumlar:

İmplant günümüzde doğal dișlere en yakın alternatiftir. İmplant yöntemi yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. İmplant vidaları belirli kalınlık ve genișliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgelerde kemiğin, yeterli yükseklik ve genișliğe sahip olması gerekir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant yapılmasını engelleyecek üst yaș limiti yoktur.

Periodontoloji Dișeti Hastalıkları Nelerdir?

Periodontal hastalıklar diș eti ve dișleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabı hastalıklardır. Erișkinler de diș kayıplarının %70'den fazlasında diș eti hastalıkları sorumludur.

Diș eti hastalıklarının belirtileri nelerdir?

Fırçalama esnasında diș etinin kanaması, kırmızı șiș, hassas diș eti, dișlerde sallanma, ağız kokusu vb.

Estetik Diș Hekimliği Dijital Gülüș Tasarımı (DSD) Nedir?

Hastalarımızın estetik beklentisini hastalardan alınmıș detaylı fotoğraf ve videolar üzerinde dijital ortamda analiz ederek tedavi bașlamadan diș hekiminin gülüș tasarımını hastaya göstermesini sağlayan bir konsepttir.

Laminate kaplama nedir?

Laminate kaplama (laminate veneer) yaprak porselen olarak da bilinir. 

Dișler Neden Çürür?

Ağızda bulunan bakteri plağı, șekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklardan asit olușabilmektedir. Bu asitler dișlerin mineral dokusunu çözerek dișin mine-sinin bozulmasına ve sonuçta da diș çürüğünün bașlamasına ve diș hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadır.

Kanal Tedavisi?

Öncelikle șu bilinmelidir ki doğal dișin yerini hiç bir yapay diș tutmaz dolayısıyla doğal dișlerimizi tedavi ederek son noktaya kadar korumalıyız. Kanal tedavisi bu amaçla dișin kök kanal sistemini temizleme ve doldurma ișlemidir.

All On Four Konsepti Nedir?

Tam dișsiz hastalarda belirli açılarla yerleștirilen dört adet implant üzerine aynı gün diș protezinin sabitlenmesini sağlayan prosedürdür.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar