İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Tercih Edilmelidir? Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerde dişleri eksik olan birçok insanın implant tedavisine başvurduğu ve sonucunda da oldukça memnun olduğu görülmüştür. Genellikle titanyum ve titanyum bileşenlerinden hazırlanan yapay bir diş kökü olan implantlar, ağızdaki eksik olan dişlerine yerini alır ve sizlere geri kalan hayatınızda sağlık açısından yardımcı olur. Peki, implant tedavisi hangi durumlarda tercih edilmelidir? İşte bizler de bu soruya cevap vererek sizleri merak ettiğiniz bu konu hakkında bilgilendirmeye çalışacağız.

İmplant Hangi Durumlarda Tercih Edilmelidir?

  • Tek bir diş kaybında, komşu dişlere zarar verilmeden tek bir implant uygulaması yapılabilir.
  • Dişlerin olmadığı alt ve üst çenelerde zaman içerisinde kemik erimesi ve çene gerilemesi gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bu durum sonucunda da hasta protezlerini kullanamaz bir hale gelir. Bu duruma çözüm olarak alt ve üst çeneye en az 2’şer implant yapılması uygun olacaktır. Bu sayede hasta protezleri bu implantlara sabitlenecek ve hastanın konuşma veya çiğneme gibi fonksiyonları işler hale gelecektir.
  • Ağzınızın özellikle arka kısımlarındaki büyük azı dişlerinizin kaybında implant tedavisi tercih edilebilir. Protez kullanımı azı dişi yokluğunda zorluklara sebep olabilir. Ancak uygulanacak implant tedavisi ile sabit bir köprü oluşturulur ve zor bir parsiyel protez kullanmanız gerekmez.
  • Olmayan dişlerinizin mesafesi uzak ise bu aşamada implant tercih edilebilinir. Uygulanacak sabit köprü mesafenin uzun olması nedeniyle sorun yarabileceğinden bu boşluklara uygulanacak bir ya da daha fazla implant köprüyü daha sağlam bir hale getirecektir.

Alt çenedeki tüm dişlerinden yoksun olanlar da implant tedavisinden yararlanarak yaşam kalitesini arttırabilirler.

Tüm ağız dişsizliklerinde All on 4 all 6 all on 8 dediğimiz sistemler ,

kemik erimelerinde kemik nakilleri ile implantlar yapılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)