İmplant Tedavisi İle Bir Günde Sabit Dişler

Yazar Erhan AydınlarDiş Hekimi • 23 Ağustos 2017 • Yorumlar:

Alt ve üst çene kemiklerini detaylıca görüntüleyebilme imkânları, mevcut implantların gelişmiş yüzey özellikleri ve diş yapımıyla ilgili teknolojinin geldiği nokta itibari ile hiç dişi olmayan ağızlara, implantlar yardımı ile aynı gün sabit diş tedavisi yapılır.

Bu tedavi konsepti, çenelerin arka bölgelerine yerleştirilen uzun ve açılı iki implantın, kemikten aldığı yüksek destek sayesinde, ameliyatın yapıldığı gün, hastalara geçici sabit dişler takılması olanağı sağlar.

Diş çekimlerinden sonra, kemikte de bir miktar düzeltmeler yapıldığı için, diş çekimleri implantlarla aynı seansta yapılabilir.

Bu konsept 20 yıldır, tüm dünyada yüksek başarı oranları ile uygulanmaya devam ediyor.

Hangi Hasta Gruplarına Uygulanabilir? Kimlere Uygulanamaz?

İmplant tedavisinin endike olduğu tüm hastalara uygulanabilir. Ağzın arka bölgelerinde, kemik erimeleri olan hastalara da, ayrıca ileri kemik ameliyatlarına ihtiyaç olmadan, tüm ağız, sabit dişler yapılabilir.

Tedavi Aşamaları Nasıldır?

Yapılan klinik ve radyolojik muayenelerle birlikte, hekiminiz sizden detaylıca anamnez alır. Tedaviye uygun plan çıkarıldıktan sonra, lokal anestezi ya da tercihinize göre sedasyonla, tedavinize başlanır.

Dişler çekilir, kemik düzenlemeleri yapılır, implantlarınız uygun pozisyonda yerleştirilir, öncesinde hazırlanan geçici proteziniz uyumlanır ve implantlar üzerine vidalanır. Bu tedavinin tamamı aynı klinik içinde yapılır ve ortalama 3-4 saat sürer.

Günün sonunda sabit dişlerinizle siz klinikten çıkarken, personelimiz bir sonraki kontrol randevunuzu oluşturur. Bu kontrol randevusu 10 gün sonradır, kurumumuzun yurt içi ya da yurt dışı herhangi bir şubesinde bu kontrolü yaptırabilirsiniz.

Tekrar Ne Zaman Gelmem Gerekir?

İmplantlarınız yapılıp geçici dişleriniz takıldıktan en erken 4 ay sonra daimi sabit protezleriniz yapılır. 4 aydan sonra, istediğiniz zaman gelip daimi dişlerinizi yaptırabilirsiniz.

İmplantlar ve protezlerde Alman ya da İsviçre orijinli ürünler kullanılmaktadır. Kullanılan implantlar, hem Aydınlar Sağlık hem de implant firması güvencesinde ömür boyu yenileme garantilidir.

Bu Tedavi Çok Pahalı Olmalı.

Bu uygulama, tedavi süresini azaltarak size kazanç sağladığı gibi, azalan implant sayısından dolayı da, full ağız implant yapılmasına göre maliyeti düşürür.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)