İMPLANT YAPILMASI NE KADAR SÜRER?

İmplant tedavisi lokal anestezi altında yapılan ağrısız bir işlemdir. Hastanın sistemik durumu elverişliyse implant planlamasına geçilir. Gerekli tetkikler (panoramik film - tomografi) yapılır. Kemik durumu, ek cerrahi protokoller tespit edilir. Eksik diş sayısına göre implant sayısı planlanır. Çiğneme sırasındaki kuvvetleri karşılayabilecek miktarda implant planlanmalıdır. Bu sayı, hareketli ya da sabit diş yapımına göre değişkendir. 

Gereken tetkiler tamamlandıktan sonra kemik yapısı uygunsa, az sayıda implant uygulanacaksa tek seansta ve bir günde implant uygulaması bitirilir. Kendi kendine eriyen dikiş kullanılmamışsa 1 hafta sonra dikişler alınır. 3 aylık implant-kemik bağlantısının oluşum süreci beklenir. Sonrasında 1 veya 2 hafta içerisinde implant üstü protez kısmı tamamlanır. 

Çok sayıda implant uygulaması, lokal anestezi altında yapılacaksa; operasyon 2 seansa bölünebilir. Fakat sedasyon ya da genel anestezi imkanlarıyla, hasta yarı baygın şekilde ya da uyutularak tek seferde işlemin tamamlanması da mümkündür. Sedasyon uygulaması muayenehane ve poliklinik koşullarında yeterli teçhizat sağlanmışsa yapılabilir. Genel anestezi için ameliyathane şartları gereklidir. 

Kemik miktarı yetersiz hastalarda ilave cerrahi prosedürler gerekebilir, işlem ve seans sayısı buna bağlı olarak uzayabilir. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hamiyet Ünsal Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)