İmplant

En Fazla Kaç Dişe İmplant Yapılabilir?İmplant Cerrahisi nedir?

Özellikle total dişsizlik durumlarında all on 4,all on 6 ,all on 8 gibi sistemlerle implant cerrahisi uygulanabilir.

Yine kemik erimelerinde kemik nakilleri yapılarak yapılan implant operasyonları ileri implant cerrahisi operasyonlarıdır.

 

Diş kaybının kaç tane olmasının bir önemi yoktur. Ancak vidalı implant takılabilmesi için ağızda başka sorun olmaması ve çene kemiklerinin yeterli yoğunlukta olması gerekir. Hastanın röntgen görüntüsüne, muayene sonucuna göre karar verilmekte, tedavi süreci hastalara göre değişmektedir. Gülerken ya da konuşurken doğrudan görülen ön dişlerden birinin yerine koyulan implant diş protezini gerçeğinden ayırmak zordur. Bir tek dişe, birden fazla dişe ya da bütün bir çeneye implant takılabilmekte, üstüne protez dişler sabit olarak yerleştirilmektedir. Hareketli dişlerin çoğu zaman hastalara verdiği sıkıntılar implant dişlerde yaşanmamakta, yıllarca doğal diş gibi rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Tedavi Tek Güne Sığdırılabilir Mi?

Ön muayenesi yapılan, implant takılabileceğine karar verilen hastalara eğer doktor uygunsa aynı gün 10–15 dakika gibi kısa bir zaman diliminde ve lokal anesteziyle implant takılabilmektedir. Hastanın durumu uygunsa tedavinin başladığı gün hem implant hem de geçici protez takılabilmektedir. Bazı durumlarda all on 4 ,all on 6 gibi İmmediate implant yani anında dişler çekilirken yapılan implant uygulamalarında yaklaşık 1 hafta sonrasında geçicici diş takılırken bazı durumlarda hastalara 2- 3 ay beklendikten sonra daimi protezler takılarar.r. İmplant protez güvenliği yüksek bir tedavi biçimidir.

Kemik Erimelerinde İmplant tedavi uygulamaları

İmplantlar tam damak protezi taşıyanların ağrılarını gidermekte, çiğneme fonksiyonlarını iyileştirmektedir.Çenede oluşabilecek kemik erimelerinde ileri implant cerrahisi yöntemleriyle kemik nakiller yapılarak ve kemik tozu uygulamaları yaparak tedaviler mümkün olmaktadır. Bir dişe yapılacak porselen protez diş için normalde komşu dişler de kesilmekteyken implant takılması için buna gerek kalmamaktadır. Hiçbir başka dişe dokunulmadan sadece eksik olan yere implant takılarak hastaya yepyeni ve diğerleriyle hem görüntü hem renk bakımından uyumlu dişler kazandırılmaktadır.Bazen ,Hastanında onayını alarak ,İleri implant uygulamalarında Genel anestesi ile hastane ortamında ameliyatlar tercih edilebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)