İmplant

Diş eksikliklerinde çiğneme fonksiyonunu ve estetiği tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, titanyumdan üretilen ve üzerine çeşitli materyallerle protez yapılabilen yapay diş köküdür. Tek diş veya çoklu diş eksikliklerinde implant yerleştirmeye uygun kemik varsa herkese implant uygulanabilir. Sağlık durumu müsait olan ileri yaşlardaki hastalara uygulanabilmekteyken kemik gelişimi tamamlanmamış hastalara uygulanamaz.

Yalnızca implantın yapılacağı bölge, lokal anestezi ile hastanın hiçbir şey hissetmeyeceği şekilde uyuşturulur ve implant 10 dakika içerisinde kemiğe yerleştirilir. İşlem sonrasında kullanılması gereken ilaçlar ve uygulanması gereken kurallar hastaya anlatılıp hasta gönderilir. 3, 4 veya 6 ay sonra hastanın protez yapımı için hasta çağrılır ve implantüstü protez yapımı 1 veya 2 hafta içinde tamamlanır.

İmplant, özellikle tek diş eksikliklerinde hem uygun kemik mevcudiyeti nedeniyle hem de köprü uygulamasından daha koruyucu bir tedavi olması nedeniyle tercih edilmektedir. Çoklu diş eksikliklerinde ya da tam dişsizlik durumlarında hastanın hareketli protez yerine sabit protez kullanmasına imkan sağlamaktadır.

İmplant uygulanacak bölgedeki kemik yetersizse implant yapımından önce veya implant yapımı sırasında hastanın kendisinden alınan veya dışarıdan alınan greft materyalleriyle o bölgedeki kemik implant yapımına uygun hale getirilebilir.

All ON FOUR

Tam dişsizlik vakalarında uygulanan bir implant tekniğidir. Hareketli protez kullanmak istemeyen ve standart sabit protez yapılabilecek kemiğe sahip olmayan hastalara uygulanır. Belirli açılarla tek çene kemiğine yerleştirilen 4 implant ve üzerine aynı gün yapılan geçici sabit protez tedavinin ilk aşamasıdır. 3 ay beklendikten sonra daimi sabit protez yapılır. Standart implant uygulamaları gibi lokal anestezi ile yapılır. Diğer implant uygulamalarına göre daha yeni bir tedavi olmasına rağmen yapılan bilimsel çalışmalarda uzun dönem takiplerinde yüksek başarı oranına sahip olduğu tespit edilmiştir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seda Deniz Kalkan Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Dr. Dt.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)