İnceliyorum Ama Tartı Sonucu Düşmüyor Neden?

Yazar Senanur Doğan • 22 Ocak 2024 • Yorumlar:

Danışanımlardan ve sizlerden gelen bir soruya değinmek istedim.

İnceldiğinizi farkettiğiniz ama tartı sonucunuzun düşmediğini gördüğünüzde bu durum süreçte motivasyonumuzu düşürebiliyor, bu kadar emek veriyorum neden kilom hala düşmüyor sorusuna gidebiliyoruz.

Gerçekten bu sizin kilo vermediğiniz anlamına mı geliyor? Verdiğiniz emekler boşa mı gidiyor? Bu Süreçte tek amacımız tartı sonucunun düşmesi mi?

Tartı sonucunuzun birçok faktörden etkilenirken mezura ölçümlerinde daha sağlıklı sonuçlar elde edebiliyoruz.

Peki neden inceliyorum ama tartı sonucu değişmiyor sorusuna gelirsek

Eğer ki inceldiğinizi farkediyorsanız, yağdan verme ihtimaliniz yüksektir. Yağlarımız kaslarımıza göre hacim olarak daha fazla yer kapladığı için ağırlık kaybı gözükmesede inceldiğinizi farkedebilirsiniz.

Bunun yanına kilo verme sürecinde yağ hücrelerinin içi boşaldığında geri suyla dolabiliyor, bu durumda inceldiğimizi hissetmemize rağmen tartı sonucumuz düşmeyebiliyor.

Peki bu durumda tartı sonucunuz düşmeyecek mi?

Tartı sonucu incelmeniz olmasına rağmen aynı kalmasını bekleyemeyiz, birkaç haftadan sonra tartı sonucunu düşmeye başlayacaktır.

Kilo verme sürecinde sürekli olarak eğrimizin doğru ilerlemesini bekleyemeyiz, mutlaka tartı sonucunun bazen çıktığını bazen sabit kaldığını görebiliriz. Ama istikrarlı ilerlediğimizde tartı sonucu mutlaka düşecektir.

Bunun yanı sıra tartı sonucunuz nelerden etkilenebilir?

  • Üzgün yada stresli olduğunuz

  • Geç saatte yemek yediğinizde

  • Karbonhidratı fazla tükettiğimizde

  • Ağır antreman yaptığınızda

  • Uzun yolculuklar yaptığınız dönemde vücudunuz su toplamış olabilir. Bu durumda tartı sonucuna etki etme ihtimali yüksektir.

Bu yüzden süreç içerisinde tartı sonucunuzdan daha çok mezura ölçümlerinizi, kıyafetlerinizde ki bedenlerinizi dikkate almanız daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

Sizlere kilo verme sürecinde ki tavsiyem tek parametremiz tartı sonucu olmamasıdır, tabi ki hedefimize giderken bu sonucu göz önünde bulundurabiliriz fakat burada ki tek amacımız tartıda ki rakamın düşmesinden daha ziyade hem incelmelerimiz yada diğer hedeflerimiz hem de sizlere uygun, sürdürebileceğiniz bir beslenme tarzı oluşturmaktır.

Sağlıklı günler

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)