İnfertilite (Kısırlık) Günümüzde Çocuk Sahibi Olmak İsteyen Çiftler İçin Önemli Bir Sorun Olmaya Başlamıştır

Yazar Ayşe Nurcan Ünlüer • 1 Ocak 2019 • Yorumlar:

İnfertilite yani kısırlık günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Çiftlerin %12'si çocuk sahibi olamamaktadır.Bunda çok çeşitli faktörler rol oynamaktadır.

İnfertil çiftlere yaklaşımda öykü,fizik muayene ve ultrason, laboratuvar testleri, tubal faktörün değerlendirilmesi gerekirse laparoskopi bize yol göstericidir.

Bu arada erkek faktörü dediğimiz bazı durumlarında değerlendirilmesi gerekir. %100 tüp bebek tedavisi gereken durumlar dışında yapılan bazı tedavi şekilleri vardır. Eğer başarılı olmazsa tüp bebek bir seçenek olarak değerlendirilir.

Hastanın beslenmesi,spor yapması,eğer kiloluysa diyet yapması, bazı hormonların düzene konması ve sigara aşırı çay ve kahve tüketimin kısıtlanması gebelik oranlarını artırmaktadır. Psikolojik destek de çok önemlidir.

Hastanın çocuk sahibi olması için 1 veya daha fazla süre korunmamasına rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerin bu konuda deneyimli bir hekime başvurup sabırla tedavisine devam etmesi,gebelik oranlarını ciddi şekilde artırmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ayşe Nurcan Ünlüer Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)