Invisalign Nedir?

Yazar Ahmet FidancıoğluDiş Hekimi • 13 Şubat 2017 • Yorumlar:

Şeffaf, görünmeyen ve kolayca takıp çıkarabileceğiniz bir dizi plak ile yapılan ortodontik tedavi yöntemidir. Bu tedavi tekniğinde dişe yapıştırılan braketler ve teller kullanılmaz. Invisalign 3-D (3 boyutlu) bilgisayar görüntüleme teknolojisi kullanılarak yapılır ve etkin bir yöntemdir. Her vaka için uygun olmasa da bazı vakalara uygulanabilmektedir.

Neden böyle bir şeyi isteyeyim?

Sadece görünmez değil, aynı zamanda hareketli yani takıp çıkarılabilir de oldukları için, tedavi esnasında istediğiniz her şeyi yiyip içebilirsiniz ve diş fırçalarken veya diş ipi kullanırken güçlükle karşılaşmazsınız. Rahattırlar ve tel veya metal içermedikleri için tedavi sırasında ağız irritasyonuna yol açmazlar. Tel veya metalin olmaması demek, klinikte randevuların daha kısa sürmesi ve ayarlamaların daha çabuk yapılması demektir.

Invisalign Tedavisi Nasıl Oluyor?

Her bir set plağı, sadece yemek yerken, bir şeyler içerken ve dişlerinizi fırçalarken çıkararak, yaklaşık 2 hafta kullanırsınız. Bu süre sonunda bir sonraki set plağa ve daha sonra bir sonraki sete geçilerek tedavi bu şekilde ilerler ve kaç set plak kullanmanız gerekiyorsa hepsi tamamlanır. Serideki plakları sırasıyla kullandıkça, dişleriniz -yavaş yavaş ve hafta hafta düzeltilmiş son pozisyonlarına gelene kadar hareket edeceklerdir. Tedavinizin planlandığı gibi gittiğinden emin olmak için doktorunuzu her 6 haftada bir ziyaret etmeniz gerekir. Toplam tedavi süresi 9–15 ay arasında değişir ve tedavi süresince kullanılan plak sayısı yaklaşık 18–30 kadardır. Ancak hem tedavi süresi hem de kullanılacak plak sayısı vakadan vakaya değişir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)