İple Yüz Germe Nedir?

Yazar Özge Aydın • 13 Ağustos 2017 • Yorumlar:

İple yüz germe, cerrahi iplikler kullanılarak yapılan ameliyatsız estetik bir yaklaşımdır. Cilt altına yerleştirilen iplerle cildin gerginleştirilerek sarkmaların giderilmesi, genç ve diri bir görünüme kavuşturulması sağlanır. İple yüz germe uygulaması pek çok farklı şekilde de isimlendirilmektedir. Bunlara örnek olarak v-lift, ultra v lift, örümcek ağı estetiği, iple yüz asma, iplerle yüz gençleştirme, ameliyatsız iple yüz germe, iple yüz askılama, ameliyatsız yüz germe, balık ağı estetiği, ip estetiği verilebilir.

İple Yüz Germe Hangi Bölgelere Uygulanır?

Ameliyatsız iple yüz germe, sarkan derinin toplanması ve cildin genç, diri bir görünüme kavuşması için yapılan bir işlemdir. İple yüz germe, iple boyun germe, iple alın germe, iple burun estetiği (iple burun ucu kaldırma), iple kaş kaldırma (iple kaş askısı), iple yanak asma ve germe, iple kepçe kulak estetiği gibi farklı uygulamaları vardır. Hepsinde temel yaklaşım aynı olmasına rağmen, çeşitli farklılıklar da olabilmektedir.

Ameliyatsız İple Yüz Germe ve Asma İşlemi Nasıl Yapılır?

İple yüz germe uygulamasında öncelikle kişideki problemli bölgeler tespit edilerek tedavi sürecinin belirlenmesi gerekir. Belirlenen noktalar kalemle çizilerek iplerin nerelere yerleştirileceği kararlaştırılır. Cilt yüzeyi temizlendikten sonra ipler cilt altına kanüller yardımıyla yerleştirilir. Bu yerleştirme asma etkisinin sağlanması ve sarkmaların giderilmesi için bir ağ şeklinde yapılır. İplerle yüz gençleştirme işleminin örümcek ağı estetiği olarak da isimlendirilmesinin sebebi budur. Yerleştirilen iplerle, hem kaldırma, yukarı çekme (lifting) hem de germe etkisi gerçekleştirilmiş olur.

İple Yüz Asma Uygulamasında Kullanılan İpler

Örümcek ağı estetiğinde kullanılan ipler cerrahi iplerdir. Bu nedenle vücuda bir zararları yoktur. Düz ipler ve kılçıklı iplerle işlemin yapılması mümkündür.

PDO ipler (polydioxanone ipler), ameliyatlarda uzun senelerdir kullanılan ve zamanla cilt altında eriyerek kaybolma özelliği olan iplerdir. PDO iplerle yapılan iple yüz germe işlemlerinin ortalama kalıcığı 6 aydır. Ancak asma ve germe dışında cilt altındaki kollajen etkisi birkaç sene devam edebilmektedir. PDO ipler, yüz bölgesinde alın, göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesi, kaş kaldırma, burun ucu kaldırma, göz altı bölgesi, nazolabial çizgiler, boyun çizgileri, kol sarkmasının giderilmesi gibi çeşitli tedavilerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Spring thread olarak adlandırılan iplerin etki süreleri 3 ila 5 yıl kadar devam edebilmektedir. Bu ipler de özellikle implant cerrahisinde yaygın olarak kullanılır. Silhouette soft iplerin yapısı üzerlerinde çift taraflı koniler bulunduran şekildedir. V-lift yüz asma olarak isimlendirilen işlemde kullanılan ve kaldırma etkisi yani lifting etkisi yaratan iplerdir. Etki sürelerinin yaklaşık olarak 1,5 yıl kadar olduğunu söyleyebiliriz. Bu ipler de kollajen etkisi sağlarlar.

Kimler İple Yüz Germe Yaptırabilir?

Hormonal ya da alerjik problemleri olmayan, hamilelik veya emzirme durumu bulunmayan, çeşitli ilaç tedavisi görmeyen ve doktorun uygun gördüğü kişiler iple asma yöntemine başvurabilirler. En büyük adaylar, yüzünde sarkma ve yaşlanmaya bağlı cildin gergin olmayan bir görünüme kavuşması gibi problemleri olan hastalardır. Sarkma sorunu olmayan kişilere yapılması doğal bir görünüm sağlamaz.

Ameliyatsız İple Yüz Gençleştirme İşlemi Ne Kadar Sürer?

Süre duruma göre değişebilir ancak lokal anestezik kremlerin etkisini göstermesi 20-25 dakika, işlemin gerçekleştirilmesi de ortalama 30-35 dakika kadar sürer. Bu nedenle toplamda yaklaşık 1 saat kadar sürdüğünü söyleyebiliriz.

İple Yüz Germe Etki Süresi ve Kalıcılık

İpler cilt altında yerleştirilip işlem tamamlandıktan sonra ilk etkiler gözlemlenebilmektedir. Zamanla etki daha iyi oturacaktır. Örümcek ağı estetiğinde kalıcılık ise farklılıklar gösterir. Bu noktada hem kişinin probleminin derinliği hem de tedavi sürecinde hangi iplerin kullanıldığı önemlidir. İple yüz asma işleminde kalıcılık ömür boyu değildir, ancak etkiler ortadan kalktıktan sonra tekrar seans yapılabilmektedir.

İplerle Yüz Gençleştirme Riskler ve Yan Etkiler

Ameliyatsız iple yüz germe işleminde komplikasyon riski yok denecek kadar azdır. Bunun dışında uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek ufak kızarıklık ve şişilikler de bir hafta kadar bir süre içerisinde kendiliğinden geçer.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Özge Aydın Sertifikalı Medikal Estetik Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)