Isı Tedavisi ve Ozon Sauna

Yazar Cem Mermutİç Hastalıkları Uzmanı • 10 Ekim 2019 • Yorumlar:

Ozon Sauna; belirli sıcaklıktaki kabin içine deri yolu ile vücuda oksijen-ozon verilme yöntemidir.Ozon saunaözel olarak tasarlanmış içi sıcak ozon buharıyla dolu bir kabinin içinde gerçekleştirilir. Ozon sauna terapisi uygulanacak kişi bu kabinin içine yatar ve sadece baş bölgesi kabinin dışında olacak şekilde uygulamaya geçilir. Ozon sauna terapisinde vücuda deri yoluyla oksijen verilerek başta metabolizma olmak üzere vücudun bütün sistemlerinin hızlandırılması amaçlanmaktadır. Bu yöntem ile deri gözeneklerinden ozon emilerek vücuda geçer, cildi temizler, kaslar gevşetir, vücudu toksinlerden arındırır. Sağlıklı bir yaşam için ozon sauna vücudun dış etkenlere karşı direncini arttırır.
Ozon saunada verilen ozon buharı, ciltte açılan gözeneklerden girerek cildin 6 cm altına kadar nüfuz edebilmektedir. Ozon sauna derinin ölü hücrelerden arınarak yenilenmesini sağlar. Yumuşak, pürüzsüz ve daha dirençli bir cilde sahip olunur.

Ozon sauna yağ yakılmasına da yardımcı olarak sağlıklı zayıflamayı sağlar.  Genellikle, sarkık vücutlar, karın, bacaklar, kalça, popo ve belde yerleşen yağ ve selülit depolarına son noktayı koymak için kullanılır. Ozon sauna ile ısı, derinin 4 ile 6 cm altına etki eder. Buharlı klasik saunaya göre yedi kat daha fazla terleme sağlar. Sıcaklığın etkisi ile açılan deri gözeneklerinden emilerek vücudun kan, lenf ve yağ dokusuna geçer. Lenfatik sistemi toksinlerden arındırır, cildi temizler, kasları gevşetir, kan dolaşımını hızlandırır ve bakteri, virüs mantarları öldürür.    
Ozon sauna vücut enerjisini arttıran, kilo kaybettiren, selülitleri parçalayan, vücudu toksinlerden arındıran, deriyi temizleyen, laktik asit parçalanmasına yardımcı olan basit ve kolay bir yöntemdir.     
Soluduğunuz hava, yediklerimiz, içtiğimiz su ve bunların barındırdığı toksinler, kirletici maddeler yavaşça vücudumuza girer ve çeşitli yollardan emilirler. EPA (A.B.D. Çevre Koruma Ajansı) verilerine göre, yiyeceklerimizde 3000'den fazla kimyasal bulunmaktadır ve yetişkinler her yıl 1.81 kg pestisiti (zirai ilaç artıkları), tükettikleri gıdalara birlikte almaktadırlar. Yağ dokularımızda depolanan bazı zararlı toksinler ve kimyasalla şunlardır: Pestisitler, metaller, ilaç artıkları, doğal ve suni kimyasallar ve gıda koruyucuları. Bu birikmiş toksinler ve kimyasallar, yavaş yavaş, sağlıklı doku ve hücreleri yok ederler. Bu durum hem bir çok hastalığın hem de yaşlanmanın önemli sebeplerinden biridir. Ozonlu Buhar Saunası, birikmiş toksin ve kimyasalları okside ve detoksifiye eder. Sauna, derinin temizlenme kapasitesi, detoksifikasyon potansiyellerini, ter bezlerinin aktivasyonunu uyararak artırır. Artmış kan dolaşımı yoluyla da sağlıklı yapıda ve sıklıkta deri oluşumu sağlanır. Suni olarak elde edilen hipertermi (vücut ısısının artırılması) virüs ve bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur ve yoğun terleme ile birleştiğinde toksinlerin deri yoluyla yok edilmesini sağlar.
Yüzyıllar boyunca insanoğlu, buharı deriyi temizlemek, kasları gevşetmek, dolaşımı artırmak ve en basiti rahatlama sağlamak amacıyla kullanmıştı.  
 

 

Ozonlu Buhar Sauna, sağlıklı kötü yönde tehdit eden yağlar, yağ asitleri, metabolik elementler ve zararlı toksinlerin kalbe yüklenmeden vücuttan atılmasına yardımcı olur. Böylece vücudun aşırı yağlanmasını önler, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur.

Ozonlu Buhar Sauna ile vücudunuz bir seansta 200-500 arasında kalori harcar.

 

Yoğun terleme, vücuttaki su ve toksin dengesini ayarlar.

Atmosferin en önemli gazı olan ozon, güneşten gelen yüksek enerjili ultraviyole ışınları emerek dünyadaki yaşam için mutlaka gerekli olan oksijenin üretilmesini sağlar ve zararlı ışınların yeryüzüne inmesini engeller. 

 

Kullanılabileceği alanlar;

  1. Yaraların iyileşmesinde (Özellikle mikrop kapmış ve iyileşmeyen yaralar)

  2. Beyin, kalp ve bacak dolaşımı bozukluklarında

  3. Kanser hastalıklarında (Tamamlayıcı tedavi olarak)

  4. Metabolizma hastalıklarında (Uyarıcı olarak)

  5. Akut ve kronik enfeksiyonlarda (Direncin artırılması amacıyla)

  6. Geriatride ve yaşlılığın geciktirilmesi için vücuttan toksinlerin atılmasında

  7. Halsizlik ve kronik yorgunluk durumlarında

  8. Bazı cilt hastalıklarında (Nörodermatit, sedef, sivilceler)

  9. Kolitle mücadelede

  10. Sigara içenlerin psikolojik bağımlılığının azaltılmasında ve yine sigaraya bağlı olarak meydana gelmiş çeşitli hasarların iyileştirilmesinde

  11. Görme bozukluklarında

  12. Sporculardaki düşük performansın artırılmasında

  13. Nörolojik hastalıklarda (Parkinsonizm, trigeminal nevralji, senil demans-Alzheimer hastalığı, baş ağrıları ve migren)

  14. K.B.B hastalıklarından Meniere sendromu ve kulak çınlamasında

  15. Kireçlenmelerde (bel, boyun, diz kireçlenmeleri), romatizmalarda (fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu, omuz – el sendromu)

  16. İç hastalıklarında (tiroid bezi hastalıkları- safra kesesi, pankreas-,böbrek akciğer hastalıkları, kan yağlarının artması- damar sertliği, çarpıntı ve kalp enfarktüsünün kronik döneminde)

  17. Işın tedavisi (radyoterapi) sonrası, stresle mücadelede, uykusuzluk ve sürmenaj durumlarında

  18. Estetik ihtiyaçlarda (selülitlerde ve zayıflamada)

 

Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamda hayat enerjisi Far Infrared (Isı Tedavisi) 

Hastalıklardan korunmada ve sağlıklı yaşamın devamlılığında hayat enerjisi, insanların, hayvanların ve bitkilerin,  daha doğrusu dünyada yaşayan tüm canlıların bedensel ve doğal olarak sahip oldukları bir ısı enerjisidir. Bu enerji aynı zamanda güneş ışınları arasında da mevcuttur ve dünyamızı ısıtan ışınlar tarafından oluşturulmaktadır. Bu ışınlar maddeye temas eder etmez ısı enerjisine dönüşen uzun dalga boylu ve gözle görünmeyen ışınlardır (Far Infrared Işınlar).
Biyolojik elektromanyetik bir yapı olan insan vücudunda üretilen uzun dalga boylu görünmez ışınların yoğunluğu çeşitli iç ve dış etkenlerin etkisi altında farkı seviyelerde olmaktadır. Işınların yoğunluğu yüksek olduğu zaman kendimizi çok sağlıklı hissederiz ve her türlü hastalığa karşı güçlü oluruz. Hastalığa yakalanmayız.  Ne zaman ki vücudumuzda üretilen bu uzun dalga boylu görünmez ışınların yoğunluğu azalmaya başlar, hastalıklara yakalanmaya ve yaşlanmaya meyil artmaya başlar. İnsan vücudu, uzun dalga boylu görünmez ışınların etkisi altında dört saat süre ile kalabilir. Ve hiçbir şekilde cildin yanmasına neden olmaz. Uzun dalga boylu görünmez ışınlar tüm yaşayan canlılar için sağlık vericidir ve yaşamın devamlılığı için gereklidir.

Güneş ışınları

Çok eski zamanlardan beri insanlar güneş ışınlarının sağlığı koruduğuna, hatta yükselttiğine inanıyorlardı. Güneş tedavisi uzun dalga boylu ışınların doğal yolla bedene uygulanmasının bir şeklidir.  Güneş ışınları içerisinde doğal olarak görünmeyen uzun dalga boylu (Far infrared) ışınlar yoğun olarak bulunmaktadır. Güneşi yaşam kaynağımız yapan ısı, bu ışınların oluşturduğu enerjidir.  Fakat güneş tedavisinde (Güneş banyosu) mevcut zararlı ultraviyole ışınları nedeni ile ısı kontrolü mümkün olamamaktadır ve ultraviyole ışınları cildi yakmakta, dahası vücutta radikal (hücrelere zarar veren) maddelerin oluşmasına neden olarak kanserojen etki göstermektedir.
Güneşe çıkan çocukların kemiklerinin gelişmesi, güneş alan bitkinin büyümesi, meyvelerinin gelişmesi, güneş alan bir evin daha sağlıklı olması bu ışınların canlıların yaşamlarındaki önemini kolayca açıklayabilir. Bu ışınların en önemli özelliği cisimleri doğrudan ısıtmasıdır.

Isı tedavisi sistemleri:

Far infrared ışını yayan ısı teknolojisi sistemleri vücudumuza doğal bir ısı sağlar BFar infrared-yaşam enerjisinin biyofizik etkileri
1. Zararlı maddelerin atılması
Far infrared ısı sistemi cilde temas ettikten sonra 4 cm kadar derine etki edebilen bir ısıdır. Bu etki, ciltteki kılcal damarların genişlemesine, ter kanallarının açılmasına ve terlemeye ve terle beraber vücuttaki toksinlerin-radikallerin dışarıya atılmasına neden olur. Genel kabule göre far infrared ısıtma sistemlerinde 100 birim terleme ile 20 birim toksin vücut dışına atılır.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirir
Far infrared ısı sistemi kandaki kümelenmiş akyuvarları uyararak aktif olmasını ve düzenli olarak çalışmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Hastalıklara karşı vücut direnci yükselir. Far İnfrared ısı enerjisinin yoğunluğu vücudumuzda ne kadar yüksek olursa,  bağışıklık sistemimiz o kadar güçlü olur.
3. Cildi canlandırır, güzellik verir
Far infrared ısı cilt altında biriken yağların, toksinlerin, kimyasalların ve diğer zararlıların terleme ile dışarı atılmasını sağlar. Bu sayede akne, egzama, sellülit ve benzeri hastalıklardan kurtarır ve deriye kaybetmiş olduğu esnekliği ve yumuşaklığı kazandırır.
4. Kalp sağlığını korur
Far İnfrared ısı sisteminin sağladığı ısı etkisi ile vücut içerisindeki kan damarları genişler. Bu sayede oksijenli temiz kanın vücudun en uç noktalarına kadar ulaşmasını sağlar. Damarlardaki kan basıncını düzenler, yüksek tansiyonu normale indirir, kolesterolü düşürür, kalp atımını düzenler. Kalp pili olan hastalar bu sistemlere giremezler.
5. Yaşlanmayı önler
Far infrared ısı sisteminin sağladığı ısı enerjisi tüm iç organları ve salgı bezlerini uyarır. Genel vücut yapısını yeniden düzenler. Bu sayede erken yaşlanmayı önleyerek sağlıklı yaşama süresini uzatır.
-Zayıflamayı sağlar
İnfrared ısı sistemi ile derinlemesine ısınan vücut, hücresel metabolizma artması nedeniyle enerji ihtiyacını vücuttaki yağları yakarak sağlar. Cildin dört santimetre derinliklerine kadar olan bölgelere etki ile yağ hücrelerini parçalar. Bir seanslık uygulamada 700-1000 kalori (yaklaşık 90-100 gr yağ) yakılabilir.
-Ağrı giderici etkisi
Far İnfrared ısı enerjisi Romatizmal ağrılarda ve kas-eklem ağrılarında etkilidir. Vücudun kendi ağrı kesici endorfinin (Morfinin bin katı kadar daha güçlü etkili) salgılanmasını sağlar. Bu sayede kas ve kemik sisteminden ve eklemlerden kaynaklanan her türlü ağrıyı giderir. Kireçlenme durumlarında hızla iyileşmeler olur.
-Stresi rahatlatır
Far İnfrared ısı enerjisi kronik yorgunluk, stres, depresyon ve bitkinlik durumlarını düzelterek vücudu rahatlatır.
    Far İnfrared ısı enerji sistemleri pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, sağlık alanında uzun yıllardan beri farklı amaçlarla kullanılmaktadır. İlk zamanlardan beri hastanelerde prematüre servislerinde bebeklerin ısıtılmasında kullanılmaktadır.
        Son 20 yıldan beri ilerleyen teknoloji ve elde edilen deneyimler sayesinde günümüzde ileri derecede profesyonel olarak geliştirilmiş far İnfrared ısı enerjisi sistemleri kanser dahil, artık hastalıklardan korunmada, koruyucu hekimlik servislerinde ve hastalıkların tedavisi amacı ile de çeşitli branş kliniklerinde başarılı ve güvenli bir doğal tedavi metodu olarak kullanılmaktadır.
        

FORTEM sauna nedir?
Bilimsel olarak kanıtlanmış Far infrared teknolojisi, su buharı ve ozonun birleşimi tek cihazda toplanmış yerli üretim bir saunadır.
FORTEM sauna hem ozonlu buhar hem de infrared ışınlar verebilir. Bilgisayar kontrollü ısıtma sistemi, 6 adet buhar püskürtme mekanizması ve ozon girişi bulunan çift kapılı fiberglas bir gövdeden oluşan buhar saunasıdır. Buhar ile beraber ozonun kullanılması, buharın vücudu sarmasıyla birlikte ozonun deri yolundan emilimini sağlar. Nemin ısısı gözenekleri açar ve ozonun deriden kan dolaşımına girmesine olanak verir. Ozon böylece yağ dokularına ve lenf bezlerine ulaşabilir. 

FORTEM Saunanın etkileri

  1. Far Infrared özelliğiyle güneş gibi deri altına işler.

  2. Far Infrared su moleküllerini uyararak harekete geçirir.

  3. Ozon açılan gözeneklerden içeri girerek etki mekanizmasını üst seviyelere taşır.

  4. Laktik asit birikimini engeller.

  5. Toksinleri okside eder. Böylece atımını kolaylaştırır.

  6. KARDİO etkisi vardır. Hipertansiyonu dengeler.

  7. Adalede gevşeme yapar. Spastik ve katı adale kısa süreli tedavi ile daha kolay hareketlenir.

  8. Periferik kan damarlarında vazodilatasyonu uyarır. Ağrı azalır.

  9. Bakteri ve virüs enfeksiyonuna karşı savaş açılır.

  10. Böbrek fonksiyonunu destekler.

  11. İç organların ve endokrin bezlerinin metabolizmasını hızlandırır.

  12. 250-500 kal /20 dk harcatır.

  13. Cilt yumuşak ve ipeksi bir hal alır.

  14. Cildin irritanlara karşı dayanılılığını artırır.

  15. Kişi kendini daha iyi ve enerjik hisseder.

  16. Gece uykularını düzenler.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Cem Mermut Gastroenteroloji, İç Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)