Işık Dolgusu

Yazar Ercan Mete Pehlivan • 1 Aralık 2017 • Yorumlar:

Işık Dolgusu ile Göz Altı Torbalarına ve Morluklarına “Elveda” Diyebilirsiniz

 

Genetik faktörler, alkol ve sigara kullanımı, uyku pozisyonu, stres, aşırı tuz kullanımı ve alerjik reaksiyonlar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkan göz altı torbaları ve göz altı morlukları hem kadınların hem de erkeklerin yorgun ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Fiziksel olarak zararı olmayan göz altı torbaları kozmetik açıdan ciddi sorunlar olarak düşünülmektedir. Kişileri rahatsız eden ve görünümlerini etkileyen göz altı torbalarından göz altı ışık dolgusu yöntemiyle kurtulmak mümkündür.

 

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir? Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

 

Vücut tarafından üretilen ve yüksek derecede akışkanlığa sahip olan hyaluronik aside polivitaminlerin eklenmesiyle laboratuvar ortamında oluşturulan dolgular “ışık dolgusu” olarak adlandırılmaktadır. Işık dolgusu deneyimli dermatologlar ve plastik cerrahlar tarafından göz altlarına lokal anestezi altında enjekte edilir. Yaklaşık 15 dakika süren işlemler sonrasında hastalar günlük hayatlarına ara vermeden devam edebilirler. 1 ila 1,5 yıl kalıcılığı olan bu yöntemin seans sayısı kişilerin göz altı torbalarının büyüklüğüne ve morlukların yoğunluğuna göre değişebilmektedir.

 

Göz Altı Işık Dolgusu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Her ne kadar cerrahi bir yöntem olmasa da göz altı ışık dolgusu yaptırmadan önce kullanılan ilaçlarla ilgili doktorlara bilgi verilmelidir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ya da özel bir sağlık durumu olanlar doktorlara tüm detayları aktarmalıdır.

Seanslardan en az 3 gün önce alkol tüketimine ara verilmelidir.

Seanslardan önce ciltte herhangi bir kozmetik ürün kalıntısı bulunmamalıdır.

Göz Altı Işık Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

 

Ciltte iz kalmaz, kesi açılmaz ve kişi günlük hayatına hemen dönebilir.

Dolgu malzemelerinin sağlık için hiçbir zararı yoktur.

Tek seans sonrası dahi kişinin görünümünde değişim yaşanır. Göz altı morlukları azalır, torbalar küçülür, yüzdeki yorgun ve yaşlı ifade azalır.

Göz altı ışık dolgusu yöntemi göz altlarındaki çukurları azaltarak yüze vuran ışığın pürüzsüz bir yüzeyden yansıyıp yüzün ışıldaması sağlanır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)