İZSİZ MEME BÜYÜTME AMELİYATI

 

Meme büyütme ameliyatı düşünenlerin en sık sorduğu soru:

 

  • İZSİZ MEME BÜYÜTME AMELİYATI MÜMKÜN MÜ?

Evet, mümkün… İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı Prof.Dr. Cemal Aygıt tarafından uzun yıllardır uygulanan, 2013 yılında Amerikan ‘Plastic and Reconstructive Surgery’ dergisinde basılarak dünya tıp literatürüne yeni bir teknik olarak girmiştir.

  • İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı nasıl yapılır?

İzsiz meme ameliyatı protezin giriş yerinin meme dışında bir yer olan koltuk altından yapılmasıdır. Koltuk altından girilerek yapılan ve silikon protezin tamamının kas zarı ile örtüldüğü, İzsiz Meme Büyütme Ameliyatında gerektiğinde kişinin kendisinden alınan yağlar enjekte edilebilir. Bu yöntemin adı Kompozit Meme Büyütmedir. Böylece meme dokusu zayıf olan hastalarda da bu teknik güvenle kullanılabilmektedir.
Ameliyatın süresi, kişinin göğüs yapısına göre değişebilmektedir ve ortalama 1,5 - 2 saat kadar sürmektedir.
Genel anestezi altında yapılan ameliyat sonrasında hasta ertesi gün normal hayatına geçebilmektedir.

  • İzsiz Meme Büyütme Ameliyatının avantajları sadece izsiz olması değildir!

Bu yöntemin avantajları memede iz bırakmamasının yanı sıra, protezin tamamen kas zarı ile örtülmesinden dolayı kapsül oluşumunun en aza indirilmesi böylece protez etrafında istenmeyen sertliklerin, yapışıklıkların oluşumunun önlenmesidir. Böylece gerekebilecek ikinci ameliyatlar(kapsül çıkarılması vb.) önlenir. Doku hasarı en aza indirildiğinden ve göğüs kası hiç zarar görmediğinden dolayı ameliyat sonrası dönemde ağrı azalmakta, iyileşme hızlanmakta ve normal hayata dönüş daha kolay olmaktadır.

  • İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı sonrasında

Ameliyatın ertesi günü kişi ev içinde dolaşıp kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir, birkaç gün sonra da normal günlük aktivitelerine dönebilir.
İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı olanlar, ileride bebek sahibi olduklarında rahatlıkla bebeklerini emzirebilirler.
İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı sonrasında meme ve meme başında oluşabilecek hissizlik hastalarımda ortaya çıkan bir sorun değildir.

  • İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı kimler için uygundur?

Koltuk altı yolu ile yapılan izsiz meme büyütme ameliyatı, göğüsleri yeterince gelişmemiş bayanlarda mükemmel sonuç verebilir. Göğsünüzün yapısına göre iyi bir analiz ve cerrahi müdahale ile hayal ettiğiniz göğüslere sahip olabilirsiniz. İz kalması, hissizlik veya doğal olmaması gibi karar almanızı engelleyen ve aklınıza takılan sorulariçin doktorunuzla görüşerek doğru cevaplara ulaşabilirsiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Cemal Aygıt Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Cemal Aygıt

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al