Kadın Cinsel Sorunları

Yazar Filiz ÖzsoyAile Danışmanı • 24 Mart 2021 • Yorumlar:

Bireylerin sergilediği davranışlar ve cinsellik algıları içinde bulunulan sosyolojik, psikolojik, fiziki koşullardan etkilenmektedir. Bireyler içinde yaşadıkların kültürün değer yargılarını benimserler ve bu cinselliğe bakış açılarında farklılıklar yaratır. Kadınlara eski yıllardan beri kendilerini kapatmaları, cinsellikle ilgilenmemeleri öğretilmiştir. Cinsel ilgileri ve ilişkileri kısıtlanarak, kınanır şekilde bakılmıştır. Cinsel isteklerini saklamaları, sadece eşlerine yanıt verebilir olmaları öğretilen kadınlar ilişki sırasında rahat olamamaktadır. Buda akıllardaki ‘Bir kadın neden cinsellik istemez?’ sorusuna cevap olmaktadır. Bu şekilde yetişen kadınlarda başta vajinismus olmak üzere disparoni, cinsel isteksizlik, uyarılmama, orgazm bozukluğu gibi pek çok psikolojik bozukluğa yol açar ve cinsellikte sorunlar başlar.

Kadın yetiştiği sosyal çevre ve kültür, kızlık zarını yitirme korkusu, eşe veya erkeğe yönelik olumsuz duygular, performans anksiyetesi, hamilelik ve doğum süreci sonrası, aldatılma veya eşin sadakatinden kuşkulanma, cinsel organdan iğrenme veya hoşlanmama, eşler arası zayıf iletişim, suçluluk duygusu, tecrübesizlik ve kısıtlı önsevişme gibi pek çok nokta bu bozukluklara sebep olabilmektedir. Yardım bireysel ya da çift olarak danışmanlık süreci ile çözüme ulaşabilir. Bu noktada ilk yapılması gereken şey sorunun psikolojik mi yoksa fizyolojik mi olduğunu saptamaktır. Daha sonra süreç doktor ve danışman arasında da sürdürülebilir ya da ikisinden birisi ile devam da ettirilebilir. Eğer cinsel bozukluk psikolojik ise danışman süreci çift olarak da yönetebilir bireysel olarak da sürdürebilir. Bu noktada önemli olan görüşme devamlılığını sağlamak ve danışmanın verdiği egzersizleri uygulamaktır.

Uzun yıllar boyunca vajinismus gibi psikolojik oluşan cinsel bozukluklarla kadınlar çözümü olmadığı için yaşamış ve eşleri ya da partnerleri ile aralarında sorunlar oluşmuştur. Böyle bir durumun farkına vardığınızda uzman desteği almaktan çekinmemelisiniz. Cinsel danışman bu noktada sizlere ve ilişkinize yol gösterici olarak bu süreci başarılı bir şekilde sürmeniz için sizlere destek olacaktır. Alınan uzman desteği ile psikolojik kökenli olan cinsel bozuklukların çözüme ulaşma oranı çok yüksektir. Özel Kocaeli Aile Danışma Merkezi olarak kadın cinsel sorunlarının başında gelen Vajinismusta %100 çözümü garanti etmekteyiz. Bu noktada önemli olan devamlılık ve egzersizleri düzenli yapmaktır. Bu unutulmamalıdır. Sizler istediğinizde her sorunun çözüme ulaşacağını unutmayın. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Filiz Özsoy

Aile Danışmanlığı

Randevu al