Kadın Doğum Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Soru Cevap

Kürtaj 2 şekilde uygulanıyor, kazıma denilen keskin küretlerle, aspire edilerek yapılan şekilde olur. En önemli dikkat edilmesi gereken unsur, yapılan ortam ,kullanılan malzemelerin sterilite kuralına uygun olmasıdır. Çünkü en büyük sıkıntı enfeksiyon olmasıdır.Bir sonraki gebeliğin sıkıntısız olması açısından önemlidir. 2 şekilde ağğrı azaltılıyor, 1- genel uyutularak,2-lokal anestezi ile  2 şekilde kliniğimizde yapılmaktadır.

 

AMNİYOSENTEZ(AMNİON SUYU ALINARAK KROMOZOM ANALİZİ)

Bebekte kromozom analizi yapılması için amniosentez yapılması gerekir.İkili,üçlü test gibi zeka testlerinde problem çıktığı zaman amniosentez yapılarak alınan bebek sıvısı genetik laboratuarına gönderilmekte,ortalama 1 hf içinde sonuç elimize geçmekte.

 

GENİTAL ESTETİK AMELİYATLARI veİDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİ

Öksürmekle hapşırmayla,gülmekle istem dışı idrar kaçırma tedavileri, veya idrara sıkışınca yolda kaçırabilme,tuvalete yetişememe durumları tedavi edilebilmekte.Bunlar ilaçla veya ameliyatla tedavi edilebilmekte.Bu arada genital bölge anatomik bozukluklar,doğuma bağlı anormal iyileşmeler,düzensiz dikiş izleri, vajenden ses gelme, vajinada genişlik, küçük dudaklarda aşırı büyük olması,cinsel soğukluklar,ilişkide ağrı,sık olana akıntı, vajende geçmeyen yanma ve kaşıntı problemleri, geçmeyen akıntılar ve kötü koku gibi sıkıntılı semptomlar anaotmik problemlere bağlı olabilir.Bunların cerrahi tedavileri kliniğimizde uygulanmaktadır.

 

KISIRLIK,AŞILAMA,TÜP BEBEK(İVF GEBELİK) TAKİBİ

 

Kliniğimizde infertilite (kısırlık) takibi,aşılama ve ayrıntılı ultrason incelemesi yapılmaktadır.Tüp bebek için anne ilaç uygulaması ve onun takibi,yapılarak merkeze sevkedilmektedir tüp bebek takibide kliniğimizde yapılmaktadır.

 

4 Boyutlu ve Ayrıntılı Altrason

Bebeğin ve kordonun ayrıntılı,4 boyutlu incelenmesi ve doppler denilen renkli ultrasonla kan akımı takibi ortalama 30 dk sürer

 

Riskli Gebelik Takibi

Anne ve bebek’ te olan sağlık problemlerinin takibi.Bunlar nelerdir anneye ait nedenler 5. VE 6.SEZERYANLAR, yüksek tansiyon,gebelik zehirlenmeleri, diyabet(şeker hastalığı),kalp böbrek hastalıkları,doğum kanalı ile ilgili problemler, guatr gibi endokrin hastalıkları,panik atak,gebelik depresyonları(pedogog eşliğinde doğum önerilmekte),amniosentez gereksinimi, Bebeğe ait nedenler, anomalili bebek takibi, bebek suyu az veya fazla olması, bebek kalp hastalıkları, plasenta(bebek eşi) anormallikler,plasentanın önde olması, gebelikte kanamalar,gebelik kordonunda olan problemler,bebek kromozom analizi , daha sayamadığımız sıkıntılı gebelik takipleri kliniğimizde yapılmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sezgin Sönmez Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Sezgin Sönmez

Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Op. Dr.

Randevu al