Kadın Hastalıklarında Akupunktur Kullanımı

Yazar Evren Kul PanzaFizik Tedavi Uzmanı • 31 Ocak 2019 • Yorumlar:

1- İnfertilite(kısırlık) Tedavisi:

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan,'infertilite' tanısı konulmuş bayanlarda haftada 1-2 seans uygulanan akupunktur seansları ile 3-4 aylık tedavi dönemini takiben büyük oranda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmekte ve tedavi hamilelikle sonuçlanmaktadır.

İsveç, İngiltere, Danimarka, Almanya ve Çin başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde, 'infertilitede Akupunktur tedavisi' ile ilgili yüzbinlerce kadın hastayı içeren binlerce çalışma yapılmış ve hastaların önemli bir yüzdesi 3-4 aylık tedaviyi takiben hamile kalmıştır. Tüm çalışmalarda akupunktur tedavisi üstün bulunmuştur. Ayrıca yan etkisinin olmaması ve vücut üzerinde, kaygı ve stresi azaltma, yaygın ağrıyı azaltma, hormon salınımını düzenleme, metabolizmayı, uykuyu düzeltme gibi diğer pozitif etkileri olması, akupunkturun kısırlık tedavisinde tercih edilmesine sebep olmuştur.

2-Akupunktur'un Menapozda kullanımı:

Menapoz dönemi, kadınların yaşamı boyunca yaşamlarını olumsuz etkileyen, birçok istenmeyen şikayetlerle giden sıkıntılı bir süreçtir. Bu dönemde hormonlardaki değişime bağlı olarak meydana gelen sıcak basmaları birçok kadının kabusu olmuştur. Ayrıca, stres, kaygı, depresif duygudurum, uyku bozuklukları da bu dönemde sık rastlanılmakta olup, tüm bu şikayetler Akupunktur tedavisi ile tamamen çözülebilir. Özellikle sıcak basması akupunktur ile dramatik şekilde azalır.

Ayrıca, bu dönemde metabolizmanın yavaşlamasına bağlı kilo alımları, iştah artışı, insülin direnci gibi durumlar da akupunktur ile kontrol altına alınabilir.

3-Ağrılı Adet Periyotları:

Akupunktur'un ağrı azaltıcı etkisi, adet ağrıları üzerinde de belirgindir. Akupunktur iğnelerinin uygulanması ile kanda, ağrı ve enflamasyonla savaşan mediatörler, kimyasal maddeler salgılanır, bu da kişinin hiçbir ilaç almadan vücudunun kendi ürettiği madelerle ağrıyı yenmesini sağlar. Beyin üzerinden direk etki ile de ağrı kesici madelerin salınımı gerçekleşmektedir. Akupunktur'un, anksiyete, kaygı ve stres üzerine olumlu etkileri de ağrılı adetleri ortadan kaldırır. Bazı durumlarda adet dönemleri başağrısı ve migreni de tetiklemekte olup, akupunktur tedavisi ile bu kısırdöngü de ortadan kalkar, hasta adete bağlı başağrısı vb. şikayetlerden tamamen kurtulur.


HAMİLELERDE AĞRILARA YÖNELİK AKUPUNKTUR:

Hamilelik dönemi, hastanın rahat ilaç kulanamadığı bir dönemdir, çünkü alınan her ilaç bebek için tehlikelidir. İşte bu noktada, hamilelikte ortaya çıkan çoğu problemde akupunktur kurtarıcı tedavidir. Hamilelikte yaşanan bel ağrıları, sırt-boyun ağrıları, başağrısı-migren, kalça ağrıları, allerji, depresyon, mide bulantısı ve kusmalar, uykusuzluk...ve daha birçok problemde akupunktur ile kesin sonuç alınır. Bebek için hiçbir yan etki ve risk bulunmamaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Evren Kul Panza Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon, Akupunktur, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Evren Kul Panza

Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon, Akupunktur, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al