Kalıcı kilo kaybı sağlamanın püf noktaları

Yazar Selma ÖztürkDiyetisyen • 22 Ağustos 2016 • Yorumlar:

Uzun süre aç kalmayın. Az az sık sık beslenin, bu uzun süre aç kalmanızı engelleyecek ve metabolizmanızın hızlanmasına ve yağ yakımının başlamasına neden olacaktır.
Su tüketiminizi sayın, her gün kaç lt su içtiğinizi bilin,su içmekte zorlanıyorsanız içine limon dilimi, elma dilimi, taze zencefil dilimi, kabuk tarçın, taze nane yaprağı ekleyerek hoş bir lezzet ve aroma elde edebilirsiniz. Böylece suyun mineral yoğunluğunu ve PH değerini yükselterek vücuttaki toxinlerin atımını hızlandırmış olursunuz.
Besin alımında bitkisel protein tüketimine dikkat edin. Haftada 2 kez düzenli olarak kuru fasulye, nohut, barbunya ve yeşil mercimek tüketin. Protein, demir, çinko ve magnezyum kaynağıdır. Aynı zamanda A vitamini ve bazı B vitaminleri ve lif içerir. Bu özellikleri ile tok tutar, metabolik faaliyet hızını artırır.
Fiziksel aktivite düzeyinizi artırın. Her gün yarım saat veya gün aşırı 1 saat fiziksel bir aktiviteniz olsun. Örneğin dans edebilir, ip atlayabilir, you tube'dan leslie 3 mile yapabilir, B-fit yapabilir, TK-fit yapabilir ve diğer spor aktivitelerinden yüzme, basket, voleybol, tenis, cardio, plates, aerobic, ağırlık çalışma, badminton, bisiklet uygulayabilirsiniz.
Bitki çaylarından ve Madensuyundan yararlanın. Özellikle Yeşilçay, Adaçayı, Tarçın çayı, Melisa çayı, Mate çayı , Rooibos çayı gibi çayları gün içinde tüketmeye çalışın.
Bazı yağ yakıcı besinleri gün içinde beslenmenize ekleyin. Özellikle Ananas, Avokado, Yeşil fasulye, Kabak, Ispanak, Roka, Elma, Böğürtlen, Yaban Mersini, Hindi eti, Kırmızı et ,Balık ,Yulaf, Kinoa , Yoğurt, Kefir ,Yumurta, Çiğ Badem tüketin. Ölçü olarak 1 porsiyon miktarlarına sadık kalın. Aşırı tüketimden uzak durun.
Kilo verme hedefine odaklanmalı, biraz zorlansak da çabalamalı ve bu önerileri uygulama konusunda ufak tefek aksaklıklar olsa da süreklilik sağlanmalı.Hep aklımda tavrı korunmalı .Kalın sağlıcakla
Dyt.Selma Öztürk

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)