Kalıcı Makyaj

Yazar Abdülcebbar Siyer • 10 Ekim 2017 • Yorumlar:

Kalıcı makyaj uygulaması göze, kaşa, dudağa kalıcı olarak makyaj cihazı ve kalıcı makyaj boyaları ile makyaj (micro) iğneler yardımıyla Epidermis tabakasına çok hassas bir şekilde uygulanmaktadır.

Kalıcı kalem, kalıcı far uygulamaları geçici olup, kalıcı makyaj uygulamasında; kalıcı eyeliner ve kalıcı dip liner kullanım süresi en uzun süreli bir uygulamadır. Kalıcı kaş ve kalıcı dudak uygulamaları, kalıcı eyeliner'a göre kalıcılık süreleri daha kısadır. Genelde 5 – 7 yıl gibi devamlılığı sürer densede aslında kişinin memnuniyeti kullanım süresini devamlılığını etkiler. Kalıcı makyaj kaş, kalıcı makyaj eyeliner, kalıcı makyaj dudak kullanım süreleri UV ışınlarına, solaryuma girme süresine, yaşa, kullanılan pigmentin tonuna, uygulama şekline ve deri tipine göre değişir. Kalıcı makyaj güven işidir. Kalıcı makyaj uygulamasında özellikle hijyene çok dikkat edilmelidir. Kullanılan kalıcı makyaj iğneleri ve boyaların sadece kişiye özel olmasına titizlikle dikkat edilmelidir.

Kalıcı makyaj uygulaması prosedürü: Öncelikle kaşlarınız cımbız ile şekillendirilir (kaşlarınız tamamen kesinlikle alınmaz ve alınmasını da tavsiye etmiyoruz, çünkü her zaman en doğal olan kaşınıza en yakın olan modeldir) ve kaş kalemleri ile ön çizim yapılır. Ön çizim yapılacak kalem bu noktada önemli, çünkü deriye uygulama yapılan kalem iğneyle deriye nüfus edeceği için, kullanılan kalemin cilt ile uyumlu olması gerekir. Aksi taktirde kalıcı makyaj boyası (pigment) ne kadar kaliteli olursa olsun cilde zarar verecektir. Yapılan ön çizim üzerinde fikir birliğine ulaştığımızda ve kalıcı makyaj da kullanılacak rengi de mutlaka görüp onay alındıktan sonra uygulama başlar.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Abdülcebbar Siyer Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)