Kanal Tedavisi Hakkında Bilinen Yanlışlar

  1. KANAL TEDAVİSİ AĞRILI BİR İŞLEMDİR.

Tam tersi, kanal tedavisi diş ağrısını geçirir. Modern teknolojiyle ve kullanılan anestezilerle diş hekiminiz bütün işlemleri ağrısız bir şekilde tamamlar.

  1. KANAL TEDAVİSİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR.

Son yıllarda kanal tedavisinin toksik olmasından, kansere neden olmasına ve hatta DNA'nın değişmesine kadar bir sürü sonucunun olduğunu iddia eden yazılar çıkmıştır. 

Bir diş travma geçirdiğinde - çürük, fiziksel kuvvetler veya aşırı sıcaklıklar nedeniyle - içindeki sinir dokusu zarar görebilir ve ölebilir.  Bu da, bakterilerin kolonize olması ve apse oluşturması için mükemmel bir alan oluşturur.  Apse, bağışıklık sisteminizin içerdiği ve etrafını kapattığı, ancak ortadan kaldıramadığı bir bakteri topluluğudur.

Bir kök kanalı, apse tehlikeli bir sistemik enfeksiyona yol açmadan veya dişe tamir edilemeyecek şekilde zarar vermeden önce bu süreci kesintiye uğratmaya çalışır.  Diş yapısı çok özel teknikler kullanılarak temizlenir, şekillendirilir ve sterilize edilir.  Diş tamamen hazırlandıktan sonra kökler Gutta Percha adı verilen bir materyal ile doldurulur.  Gutta Percha, hem dişi kapatan hem de kırılmaya dirençli

ağaç özünden elde edilen doğal bir kauçuktur.  

Endodontik tedavi tamamlandıktan sonra daha fazla sertlik ve uzun ömür için bir kron yerleştirilir.

 

Endodontinin asıl amacı bakteri yükünü ve enfeksiyonu azaltmaktır, böylece bağışıklık sisteminiz kalan mikroorganizmaları ortadan kaldırabilir.  Bu anlamda, endodonti vücudunuzla beraber çalışır, ona karşı değil.

 

  1. DİŞ ÇEKİMİ KANAL TEDAVİSİNDEN DAHA İYİDİR!

Doğal dişinizin korunması en iyi seçenektir. Modern diş hekimliği ve gelişmiş tıbbi işlemlere rağmen orijinal diş dokusundan daha iyi bir alternatif tedavi yöntemi yoktur. Dolayısıyla mümkün olduğunca korunması konusunda ısrarcıyız.

 

  1. KANAL TEDAVİSİ DİŞİ ÖLDÜRÜR

Aslında kanal tedavisi zarar görmüş ve bir şekilde ölmüş kök sinirlerini ve buradaki bakterileri temizlemek için yapılır ve dişin iyileşmesini ve uzun yıllar ağızda fonksiyon görmesini sağlar.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)