Karın Bölgesini İnceltmek İçin Öneriler

Yazar Yusuf GülDiyetisyen • 5 Haziran 2020 • Yorumlar:

  1. Stresinizi atın: Yaşadığınız küçük bir streste bile beyin kortizol üretimini artırır. Bu da karın bölgesinde ekstra yağ depolanmasına neden olur.

Yoga ve derin nefes alma gibi faaliyetler stres ve anksiyeteyi azaltmaya yardımcıdır. Bu faaliyetler vücudunuzdaki parasempatik sinirleri aktive ederek rahatlamanızı sağlar.

  1. Daha fazla uyuyun: Kortizol stres sırasında arttığı gibi uykusuzluktan da etkilenir ve karın bölgesi yağlanmalarının artmasına neden olur. Ayrıca enerji düşüklüğü ve yorgunlukta daha çok yemek isteği de kortizol hormonunun aç hissettirmesinden kaynaklanır.

Günde 7-8 saat kaliteli uyumaya özen gösterin.

  1. Probiyotik tüketin: Bağırsak florasını sağlıklı hale getirerek karın bölgesinin incelmesine yardımcı olur. Ayrıca süt ve süt ürünlerinin tüketiminde sonra bağırsak problemleri yaşayanlardansanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Menünüze probiyotik yoğurt ve kefir ekleyerek bunu alışkanlık haline getirin.

  1. Şişkinliğe sebep olan içeceklerden uzak durun: Alkol kullanımınızı kıstlayın. Çünkü alkollü içecekleri tüketirken yanındaki atıştırmalıklar bel çevrenizde hiç sevmediğiniz o katmanların oluşmasına sebep olur.

Şekersiz gazlı içeceklerin zararsız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu içeceklerde karbonatlaşma sonucu gelen gaz midenize yerleşerek şişkinliğe neden olur.

Her öğün öncesi 2 bardak su tüketerk ödem ve şişkinlikten kurtulabilirsiniz.

  1. Yüksek miktarlarda tuz ve sodyum içeren besinlerden uzak durun: Tuz sindirim rahatsızlıklarıns ve aşırı şişkinliğe neden olur. 

Dışarıda tükettiğiniz hamburger, pizza, bisküvi, vb. işlenmiş gıdalardan uzak durun. Bunların sık tüketimi, fazla miktarda sodyum alınmasına ve ödem, şişkinlik gibi problemlere yol açabilir.

  1. Hareketsiz kalmayın: Yürüyüş, aerobik, plates, yüzme, bisiklet sürmek gibi sportif faaliyetlerde bulunun.

Bu faaliyetleri devreye soktuğumuz zaman vücutta kalori sarfiyatı söz konusu olmakta ve yağın fazla olduğu bölgelerde daha çok yağ yakımı başlamaktadır. Çünkü yağın en çok olduğu bölgede çözünmede daha fazla olmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)