Karın Estetiği (Abdominoplasti)

Karın germe (Abdominoplasti) orta ve alt karın bölgesinde mevcut fazla yağ ve sarkık haldeki derinin alındığı ve karın duvarının gerilerek sağlamlaştırıldığı bir cerrahi girişimdir. Bu ameliyatlar şişman kişileri zayıflatmaya yaramaz. Bu ameliyatlar için ideal hasta kilo verdikten sonra geride kalan fazla deri ve gevşemiş karın duvarı olan aşırı kiloya sahip olmayan hastalardır. Deri altındaki yağ dokusu çok fazla olan hastaların ameliyat sonrasındaki sonuçları daha az memnuniyet verici ve yara iyileşme ve komplikasyon oranları daha yüksektir. Bu nedenle bu ameliyatlar öncesinde mümkün olduğunca kilo verilerek yağ dokunun azaltılması hem hastanın hem doktorun memnuniyetini artırır.

Yapılma Nedenleri

Düz bir karın güzel bir fiziğe sahip olmanın habercisidir. İlerleyen yaş aralığı, üstü üste yapılan doğumlar, sıkça kilo alıp verme ile karın içinde oluşan yağlanma, karın kaslarında ve deride gevşeme meydana gelen hastalardaki deformitelerin düzeltilmesi amacıyla yapılır.

Operasyon Yöntemleri

Karın duvarının şekillendirilmesi, mevcut olan yağlanmanın, sarkmanın ve derinin esnekliğinin durumuna bağlı olarak; yağ alımı (liposuction – lazer lipoliz) veya karın germe (abdominoplasti ) yöntemleri ile gerçekleştirilebilmektedir. Abdominoplasti, vücut kontürü düzeltilmesine (estetik meme ameliyatları, liposuction vb.) yönelik ameliyatlar veya diğer bazı ameliyatlarla beraber de yapılabilir.

Karın germe operasyonlarında; tam karın germe (full abdominoplasti ) ve mini karın germe (mini abdominoplasti ) gibi başlıca iki farklı yöntem uygulanabilmektedir.

Mini Karın Germe: Şekil bozukluğunun sadece göbek altındaki alanda sınırlı olduğu veya göbek deliği üzerindeki bölgelere liposuction yapılmasının yeterli olduğu durumlarda uygulanabilir.

Full Karın Germe:Göbek deliği üst kısımlarındaki bozukluğun sadece liposuction ile düzeltilemediği, tüm karın duvarının onarılmasının gerektiği, derideki sarkmanın ileri aşamalarında uygulanır. Vücuttaki tüm karın ve bel bölgesindeki fazla yağ alınır, göbek altındaki deri fazlası çıkartılır ve gevşemiş olan karın kasları yeniden yapılandırılır.

Anestezi Yöntemi ve Süresi

Karın germe ameliyatları ameliyathane ortamında ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyondan 1 hafta – 10 gün öncesinde aspirini ve 4 hafta öncesinde sigara kullanımı sonlandırılmalıdır. Ameliyatın süresini yapılacak işlemler belirler. Eğer çok geniş bir alana liposuction uygulanmayacaksa tam karın germe ameliyatı 3-4 saat arasında sürer.

İyileşme Süreci

İlk birkaç gün karın bölgesinde şişlik ve ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilen ağrı olabilir. Drenler ortalama 3-5 gün, dikişler 2-3 hafta sonra alınır. Ortalama 1-3 gün hastanede kalmanız gereklidir. Kendinizi eskisi gibi hissetmeniz birkaç ay alabilir. İşinize 2-4 hafta sonra dönebilirsiniz. Ameliyattan sonraki 2 ay uygun bir korse kullanmanız gerekecektir. Yara iziniz ilk 6 ay sonrasında nihai hale gelir. Bu süre boyunca kızarık ve fazla belirgin bir yara izinin olması normaldir, izlerin düzleşmesi ve solması 9 ay ila 1 yıl alabilir. Tamamen yok olmamasına rağmen iz bu bikini altına dahi kolayca saklanabilir. Hastaların çoğunda, düzenli egzersiz ve diyetle elde edilen sonuç yıllarca korunabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hakan Teymur Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)