Karın Estetiği

Yazar Nedim Sarıfakıoğlu • 26 Şubat 2019 • Yorumlar:

Zaman içinde oluşan ve düzensiz girişimlerle giderilemeyen göbek çevresi yağlanma, deri fazlalığı ve kas gevşekliğinin cerrahi olarak giderilmesi işlemidir. Karın estetiği içine; basenler, pubik alan ve bel bölgesi de girer.

Yapılacak işlemin deriyi içerip içermemesine bağlı olarak abdominoplasti denilen bu işlem bazen liposakşın ile kombine edilir. Yeniden göbek oluşturularak, daha düz, gergin ve diri bir göbek oluşturulur. Cerrahi işlem 2-3 saat kadar sürer, dikişler iç çamaşır altında gizli bırakılır. Hastanede kalma süresi 1-2 gündür.

Hasta ameliyattan sonra kendine gelir gelmez yürütülür ve 2 hafta süresince koruyucu bir korse ile hareketlerine izin verilir. 15 gün sonra günlük aktivitelere tamamen dönülür. İstenilen durumlarda rektus ve diğer karın kaslarına da germe pekiştirme dikişleri konularak beden ve vücut konturu yeniden ve daha sıkı şekillendirilebilir.

İyileşme Süreci

Birçok faktör tarafından belirlenir. Bunlar arasında, hastanın yaşı, genel sağlık durumu, özel bir takip ve tedavi gerektirecek olan bir rahatsızlığının olup olmaması, hareket kabiliyeti, yara iyileşme gücü, yapılan girişimin süresi ve boyutu, ameliyat sırasında ilave bir girişimin olup olmaması, hastaya uygulanan anestezinin tipi, derinliği kalitesi, hastanın göstereceği işbirliği ve doktorunun önerilerine olan bağlılığı gibi.

Ameliyatın “tam” olarak gerçekleştirilmesi durumunda, liposuction ile az veya çok yağ alınması, kasların orta hatta göğüs kafesi altından göbeğin bir karış altına kadar kalın dikişlerle sıkı sıkı pekiştirilmesi, derinin gergin olarak dikilmesi işlemi yapılmış olacağından hastanın belki 4-5 kilo kaybetmesi de sağlanacağından iyileşme çok hızlı, kolay, ani ve sıkıntısız olamayacaktır.

Abdominoplasti, 7-10 gün arasında iş kaybına neden olabilir. İyileşme süresinde, riskli hastalarda ilk 3 gün varis çorabı, 10 gün süreyle karın korsesi giyilmesi, taburcu olduktan sonra 3.-7.15. günlerde kontrole gidilmesi istenir. Kişiden kişiye değişkenlik göstermekler beraber, tam olarak günlük aktivitelere başlama zamanı ortalama 7. gün olup, spor aktivitelerine 15. günde, ağır spor aktivitelerine başlamak için haftalar geçmesini beklemek gerekebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nedim Sarıfakıoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)