Karın Germe (Abdominoplasti)

Abdominoplasti nedir?
Bu işlem aynı zamanda "karın germe" olarak bilinir. Cerrahi işlem karın cilt ve yağ dokusunun alınmasını ve sıklıkla aynı zamanda karın kaslarının sıkılaştırılması içerir.
Abdominoplasti için uygun aday kimdir?
Bu ameliyat için uygun görülen hastalar genel anestezi alacaktır. Karın yağ ve cilt fazlalığı ile çatlak bölgeleri olan hastalar, ayrıca egzersiz ile düzelmeyecek gevşek cilt, kilo fazlalığı ve karın kaslarında gevşeklik olan kişiler bu işlem için iyi birer adaydır.
Abdominoplasti ameliyatı amaçları nelerdir?
Cerrahinin hedefleri karın bölgesindeki fazla cilt ve yağ dokusunu uzaklaştırılması ve karın kaslarının sıkılaştırılması ile düzgün bir karın görünümü elde etmektir.
Abdominoplasti ameliyat sırasında ne yapılır?
Ameliyat sırasında, alt karın bölgesinde (sezeryan skarına benzer ama daha uzun) bir kesi yapılır. Göbek deliği üzerine kadar uzanan fazla cilt ve yağ dokusu karın bölgesinden uzaklaştırılır. Sonrasında göbek deliği üzerindeki karın dokusu kaldırılıp aşağıya ilerletilip kapatılır. Yeniden oluşturulan deliğe göbek yerleştirilir.
Yara izleri nerede kalır?
Yara izi karın alt kısmında (sezeryan izine uyan bölgede ama daha uzun) yer almaktadır. Bu yara genellikle iç çamaşırı tarafından gizlenmiştir. Bir yara da göbek etrafında yer alacaktır.
Ameliyat nerede yapılır?
Ameliyathane ortamında genel anestezi altında Plastik Cerrahi Uzmanı tarafından yapılır. Ameliyat yapılan işlemlere göre 2 ila 3 saat sürebilir.
Ameliyat sonrası bakım, iyileşme:
En iyi sonuçlar için ameliyat sonrası dinlenmeyi planlamalısınız. Ameliyat sonrasında, doktorunuz tarafından dikkat etmeniz gereken noktalar ve takip süreci hakkında bilgi verilecektir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca, hastaların çoğu ameliyat yerinde biraz ağrı, rahatsızlık yaşayabilir. Sonrasında kendisini daha iyi hissedecek ve iyileşme dönemi başlayacaktır. Ameliyat sonrası 1-2 hafta boyunca istirahat için çalışma programını ayarlamanız uygun olacaktır. Cerrahi sonrası 6 hafta boyunca yorucu fiziksel aktiviteden kaçınmalıdır.
Ameliyatın yaygın komplikasyonları nelerdir?
Ameliyat sonrasında, şişlik ve morarma görülmesi normaldir ve zamanla kendisi düzelecektir. Başlangıçta su ve sıvı retansiyonu nedeniyle kilo alınabilir. Yara hattı ve karın kasları boyunca gerginlik ve ağrı olabilir. Risksiz hiçbir cerrahi işlem yoktur. Abdominoplasti komplikasyonları, diğer kozmetik prosedürlere benzer, nadirdir fakat skar, asimetri, kanama, enfeksiyon, şişlik, uyuşma ve kan pıhtıları atma riskini içerebilir. Bunlar ek tedavi gerektirebilir. Enfeksiyon veya kanama gibi sorunlarda ek cerrahi tedavi gerekebilir.
Ne zaman ameliyatın kesin sonuçlarını görebilirim?
Yaklaşık 2 hafta içinde şişlikler azaldıkça ameliyatın sonuçlarını görmeye başlayacaksınız. Bunu takiben, karın bölgesi düzelmeye devam edecektir ve yara izi sonraki aylarda daha farkedilmez hale gelecektir. Yara izi iyileşmesi de dahil olmak üzere ameliyat sonrası kesin sonuçlar 1 yıl içinde görülecektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Yüce Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)