Karın Germe

Karın, vücudun görünümünü direkt olarak etkileyen önemli bir estetik ünitedir. Hamilelik süreci ve doğum kadınlarda karın derisi ve kaslarının gevşemesine, sarkmasına ve deride hızlı oluşan gerilme sonucu çatlakların oluşumuna neden olur.

Bunun yanı sıra yine genellikle kadınlarda daha sık olmak üzere erkeklerde de aşırı kilo alma sonucunda karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak karın deri ve kaslarda sarkma ve gevşeme olmaktadır. Karın ön duvarını yapan ve iç organları içerde tutarak karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokuların yırtılması ile kaslar birbirinden ayrılır ve içerden organların itmesi ile karın dışarı fırlak ve sarkık görünür.

Karnınız sadece yağlanmakla kalmamış, ayrıca kasların araları açılmış ve sarkmıştır. Bu deformite kişide kıyafetlerinin tam olmaması, yazın rahat bikini, mayo giyememesi gibi sıkıntıların yanı sıra, fazla kilolardan ve sarkıklıktan dolayı bel ve sırt ağrıları gibi genel sağlık problemlerinede neden olabilmektedir.

Bu problemden karın germe (abdominoplasti) ameliyatı ile kurtulmanız mümkündür.

Abdominoplasti, karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını, karın duvarı kaslarının eski gerginliğine ulaşmasını sağlayıcı bir ameliyattır. Çoğu zaman bel inceltme amaçlı liposuction (yağ çekme) ameliyatı ile kombine edilmesi daha iyi sonuçlar verir. Sonuç olarak bu ameliyat hem karnınızdaki çatlak derileri yok eder, hem fazla yağlarınızı yok eder hem de karın duvarınızı tekrar eski gerginliğine kavuşturur. .

Karın germe ameliyatı sadece kilosu fazla olan insanlara uygulanan bir yöntem değildir. Zayıf ama karın derisi sarkmış ve çatlak oluşmuş kişiler için de son derece fayda sağlar.

Eğer aşırı kilo ile birlikte karında da sarkma varsa karın germe operasyonu liposuction ile birlikte yapılır. Karında sarkma yoksa sadece liposuctionyeterlidir.

Karın germe işlemi sırasında eski sezeryan izinin düzeltilmesi, göbek fıtığı gibi bazı rahatsızlıkların da tedavisi mümkündür. Karın düzleşir, bel incelir, karın içi hacmi azaldığından ameliyat sonrası insanlar daha az bir yiyecek ile doyma duygusuna erişirler. Bu da zayıflamayı kolaylaştıran ve şişmanlığı azaltan bir etkidir.

Zayıflamayı planlayan hastalar ameliyatı ertelemelidir ve bu ameliyattan önce mümkün olan tüm kilolar verilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zühtü Demir Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)