Kaş Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Yazar Berkant Oman • 25 Aralık 2018 • Yorumlar:

Kaşlar insan yüzünün göz, burun, dudak ve elmacık kemikleri gibi en karakteristik bölümlerinden biridir. Bu bölümler arasındaki uyum ise kişilerin altın oran dediğimiz kusursuz bir görünüme ulaşmalarını sağlayabilmektedir. 

Kaş ekimi operasyonu, dökülme ya da genetik özelliklere bağlı olarak kaşsız kalan bölgeye, donör bölgeden alınan saç köklerinin nakil edilmesi işlemidir.

Kaş dökülmeleri, genellikle uzun süre aynı bölgeden kaş alımı yapılması, saç kıran (alopesi areata) vb. kıl kökünü tutan çeşitli cilt hastalıkları, kalıcı makyaj uygulamaları, kemoterapi tedavisi gibi nedenlerle oluşabilmektedir.

Kimlere Kaş Ekimi Uygulanabilir?

Kaşlar döküldükten sonra 1-2 yıllık bekleme süreci sonunda yerine gelmeyen kaşlar için kaş ekimi operasyonu yapılabilmektedir.

Fue Tekniği ile Kaş Ekimi Yapılabilir Mi?

Kıl kökü nakilleri (saç ekimi, sakal bıyık ekimi) arasında, en fazla dikkat-özen isteyen uygulama kaş ekimidir. Kaş ekimi operasyonlarında doğal ve gerçekçi bir görünüm elde etmek oldukça önemlidir. Bunun için ekim yapılan greftlerin açısının ve yönünün doğal olması ve kaş çizgisinin dikkatlice dizayn edilmesi sanatsal bir bakış açısı da gerektirmektedir. Özellikle kaş ekimlerinde DHI/CHOI imlant tekniklerinin kullanılması estetik sonuçlar vermektedir.

FUE/DHI/CHOI Implant Pen ile Kaş Ekimi Aşamaları

Muayene: Ekim yapılacak alana ve kaş tasarımına, muayene aşamasında karar verilerek gerekli çizimler yapılır.

Operasyon: Alım yapılcak kök bölgesi 1 mm olacak şekilde traşlandıktan sonra gerekli sterilizayon ve lokal anestezi uygulanarak işleme başlanır. Alım yapılacak bölge genelliklekaş yapısına daha uygun olan, saçın ense bölgesinin en alt bölümündeki ince kılların bulunduğu alan olarak seçilir.  Bu bölgede yer alan saç kökleri mikro motor yardımı ile en ince-küçük punch'lar kullanılarak toplanırlar. Çoklu greftler kaş bölgesinin doğallığını bozacağı için  çıkarılan kıl kökleri içerisinden kaş ekimi için tekli olanlar ayıklanır. Sonrasında ise dizayn edilmiş kaş bölgesine gerekli kanallar açılarak ya da direkt olarak DHI/CHOI PEN aracılığı ile uygun açı ve yönde ekim gerçekleştirilir. Operasyon süresi yaklaşık olarak 2-3 saattir.

Pansuman : Operasyondan sonraki gün ilk pansuman yapılarak evde pansuman ve bakım önerileri hastaya anlatılır.

FUE/DHI/CHOI Implant Pen ile Kaş Ekimi Operasyonları Kimlere Uygulanabilir?

Kaşının bir bölümü ya da tamamında dökülme olan kişilere kaş ekimi operasyonu uygulanabilir.

FUE/DHI/CHOI Implant Pen ile Kaş Ekimi Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Ekilen kaşların büyümesi ilk 3 ayda gözlenmeye başlamaktadır. Nihai sonuca 8-12 ay içinde ulaşılır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)