Kaş Ekimi

Kaza, yanık veya bayanlarda kaşların hatalı ve fazla alınması gibi farklı nedenlerle kaş problemleri ortaya çıkabilir. Bu sorunun çözümünde uygun alternatiflerden birisi saç ekimi yöntemi ile kaşların yeniden sağlanmasıdır. Bunun için FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyon) yöntemi kullanılır. Özellikle ensenin alt kısmındaki kaşın kalınlığına ve yapısına benzer özellikleri olan alanlardan tek tek saç folikülleri özel aletler yardımıyla alınır. Alınan bölgede kesi ve dikiş olmaz. Sonrasında kaş ekimi yapılacak alana kaşların çıkış yönü ve açısına uygun olarak özel aletler yardımıyla küçük delikler açılır ve buralara hazırlanan saçlar (foliküler üniteler) gerekli yoğunlukta ekilir. İşlem lokal anestezi altında yapılan ve ortalama 1 saat süren günübirlik bir işlemdir.

Sadece küçük bir pansuman ile kafa arkasındaki verici alan kapatılacak, birkaç gün sonrasında kaşın yıkanması mümkün olacaktır. Hastaların çoğu bir veya iki gün içinde normal aktivitelerine dönebilmektedir. Kaş ekimi yapılan alanda 5 ila 7 gün içinde dökülen kabuklanmalar olabilir.

İyileşme dönemi nasıl? Ne kadar süre istirahat gerekli? Ne zaman egzersize devam edebilirsiniz?

Anestezinin etkisi geçtikten sonra, eve gitmeniz mümkün olacaktır. İşlem sonrasında dikkat edilecek noktalar, kullanılacak ilaçlar hakkında doktorunuz detaylı bilgi verecektir. Rahat bir ameliyat sonrası ve iyi sonuç için, işlem sonrasında istirahat etmeniz uygun olacaktır. Gözlerin altında morarma olabilir ve birkaç gün içinde düzelecektir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca ilaçlara cevap veren ağrı ve şişlik olabilir. Birçok hasta 1 hafta içinde işlerine dönebilmektedir.

Kaş ekiminin komplikasyonları nelerdir?

Komplikasyonları diğer kozmetik prosedürlerde olduğu gibi nadir olup  enfeksiyon ve şişlik olabilir. Plastik cerrahınız olası komplikasyonlarda dahil olmak üzere beklenen sonuçlar hakkında detaylı bilgi verecektir.
 

Ne zaman ameliyatın kesin sonuçlarını göreceğiz? 

Ameliyat sonuçları hemen işlem sonrasında görülecektir. Kaş ekimi sonrası ekimi yapılan saçlar 2 ila 4 hafta içinde dökülür ve kalıcı kaşların büyümesi 8 ila 12 hafta içinde başlar. Ortalama 3 ay içinde önemli miktarda kaş büyümesi olur. Kaşlar uzama özelliği göstereceği için belli aralıklarla kısaltılması gereklidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Yüce Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)