Kaş Kaldırma

Kaş kaldırma ameliyatı nedir?

Kaş kaldırma yaşla birlikte sarkan ve aşağıya doğru yer değiştiren kaşın yeniden konumlandırılması için yapılan cerrahi bir işlemdir. Kaş kaldırma sırasında, kaş ve üst göz kapaklarındaki görünüşünü iyileştirmek için kaşın şekli modifiye edilebilir.

Kaş kaldırma ameliyatı için uygun aday kim?

Yaşlanmaya bağlı kaşında sarkma ve üst gözkapağında fazla cildi olan, doğal olarak düşük kaş seviyesi olanlar bu ameliyat için uygun adaydır. Buna ek olarak, uygun adayların fiziksel olarak sağlıklı, sigara içmeyen ve gerçekçi beklentileri olan bireyler olması gerekir.

Kaş kaldırma ameliyatı hedefleri nelerdir?

Kaş kaldırma ameliyatı kaşların yeniden konumlandırılması ve şekillendirilmesini amaçlar. Zaman zaman, kaş kaldırma ameliyatı hastaların beklenti ve ihtiyaçlarına göre göz kapağı cerrahisi gibi diğer prosedürlerle kombine edilebilir.

Kaş kaldırma ameliyatı sırasında ne yapılır?

Kaş kaldırma ameliyatı günübirlik bir işlem olarak lokal anestezi altında yapılır ve aynı gün hasta taburcu edilir.

Şakak bölgesinde saç içine küçük insizyon yapılır, buradan kaş bölgesine cilt altından tünel oluşturulur.  Kaş seviyesinde cilt ve kaslar yapıştıkları yerlerden ayrılır ve yeni pozisyonlarına ilerletilir. Sonrasında yeni pozisyonuna taşınan ve şekillendirilen kaşlar dikişlerle tespit edilir. Üst göz kapağı estetiği ameliyatı olan uygun hastalarda göz kapağındaki doğal kıvrıma yapılan kesiden girilerek kaş kaldırma işlemi yapılabilir.

Yara izleri nelerdir?

Plastik cerrahlar olarak, kozmetik sonucun önemini biliyoruz. Biz yara boyutunu optimize etmek ve memenin en az görünür alanında bunu gizlemek için her türlü çabayı göstermekteyiz. Şakak bölgesinden yapılan işlemde izler saç içinde gizlendiği için farkedilmez. Üst gözkapağından yapılan işlemde kapaktaki doğal katlantıya denk gelen ve iyi iyileşen izler olur.

Bu iz oluşumu bireyler arasında değişir ve kişinin genetik yatkınlığına oldukça bağımlıdır. İzler genellikle zaman içinde yavaş yavaş azalır, ancak nihai boyutlarını ve rengini tahmin etmek zordur. 

İyileşme dönemi nasıl? Ne kadar süre istirahat gerekli? Ne zaman egzersize devam edebilirsiniz? 

Kaş kaldırma 30 dakika ila 1 saat süren ve lokal anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Rahat bir ameliyat sonrası ve iyi sonuçlar için, işlem sonrasında istirahat etmeniz uygun olacaktır. Baş ve yüz bölgesindeki şişliği ve morluğu en aza indirmek için ilk gün baş yukarıda istirahat edilir ve aralıklı buz uygulanabilir. Gözlerin altında morarma olabilir ve birkaç gün içinde düzelecektir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün boyunca ilaçlara cevap veren ağrı ve şişlik olabilir. Birçok hasta 3 ila 5 gün içinde işlerine dönebilmektedir. İyileşme döneminde yorucu fiziksel aktivitelerden cerrahi sonrası 1 ila 2 hafta boyunca kaçınmalıdır.

Ameliyatın komplikasyonları nelerdir?

Komplikasyonları diğer kozmetik prosedürlerde olduğu gibi nadir olup yara izi, asimetri, kanama, enfeksiyon ve şişlik olabilir. Kaş kaldırma ameliyatına özgü komplikasyonlar kesi bölgelerinde saç dökülmesi, sinir hasarına bağlı kaş hareketlerinde zayıflık ve asimetridir. Plastik cerrahınız olası komplikasyonlarda dahil olmak üzere beklenen sonuçlar hakkında detaylı bilgi verecektir.
Ne zaman ameliyatın kesin sonuçlarını göreceğiz? 

Ameliyat sonuçları hemen işlem sonrasında görülecektir. Zamanla şişlikler azaldıkça iyileşmeye devam edecektir. Genellikle 1 hafta içinde kesiler iyileşir, şişlik ve morluklar geçer. Az miktarlarda fark edilemeyen boyutlarda şişlik cerrahiden sonra birkaç ay kadar devam edebilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Serdar Yüce Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)