Kasık Bölgesindeki Ağrı ve Şişlik Hissine Dikkat

Yazar Sarper IşıkselGenel Cerrah • 22 Şubat 2019 • Yorumlar:

Kasık fıtıkları doğuştan veya sonradan olabilen karın duvarındaki yapısal bozukluklardır. Çoğunlukla kendini kasıkta bir şişlikle belli eder ama bazen asıl şikayet kasık ağrısı olabilir. Kasık fıtıkları cerrahi muayene ile teşhis edilirler. Bazı durumlarda ultrason veya emar gibi tetkik yöntemleri teşhis koymak için gerekli olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel laparoskopik fıtık ameliyatları hakkında bilgi verdi.

Dr. Işıksel , ‘’ Tüm cerrahi hastalıklar ve cerrahi ameliyatlar içerisinde fıtıklar çok büyük yer kaplamaktadır. Kasık fıtıkları çocuk yaşlardan itibaren herkeste görülebilmektedir. Erkeklerde daha sık olarak ortaya çıkmakla birlikte kadınlarda da fıtıklar çokça görülmektedir.

Bu durum sadece bir yapısal bozukluk olmakla kalmamakta birtakım problemlere hatta acil durumlara sebebiyet verebilmektedir. En basit problem ağrı ve şişliktir. ‘’

’ Boğulma Durumlarında Ameliyat Olmayı Geciktirmek Bağırsak Kangrenine Neden Olur ‘’

Fıtıklarda en büyük sorun, genellikle içerisine bağırsağın girmesi ve sıkışması ile ortaya çıktığını ifade eden Dr. Sarper Işıksel, ‘’ Şiddetli ağrı ile seyreden, kusma da olabilen fıtık boğulması durumudur ki acil ameliyat gerektirmektedir. Acil durum sadece fıtık ameliyatı ile giderilebilmektedir. Boğulma durumlarında ameliyat olmayı geciktirmek bağırsak kangrenine sebep olabilmekte ve ameliyatın fıtık ameliyatı olmaktan çıkıp bağırsak ameliyatı eklenmesi ile sonuçlanmaktadır. Kasık fıtıkları daha önce de söylendiği gibi doğuştan olabilmekte birlikte ağır kaldırma kabızlık, öksürük gibi ıkınmakla seyreden kronik rahatsızlıklarda da ortaya çıkabilmektedir.’’ diye konuştu.

Erkeklerde Kasık Fıtığı Prostat Büyümesine Neden Olur

Dr. Işıksel, ‘’ Ellili yaşlardan sonra erkeklerde kasık fıtığının en büyük sebeplerinden birisi prostat büyümesi, tıbbi adıyla prostat hipertrofisidir. Zor idrar yapmakla karakterize olan prostat büyümesi sürekli ıkınma ile fıtık oluşumuna sebebiyet vermektedir.‘’

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Sarper Işıksel

Genel Cerrahi Op. Dr.

Randevu al