Kemik Erimelerinde İmplant Tedavisi

Yazar Tolga GülçiçekDiş Hekimi • 25 Haziran 2018 • Yorumlar:

Hareketli protez kullanımlarından kaynaklanan kemik erimelerine karşı alternatif bir tedavi yöntemi olan kemik erimelerinde implant tedavisi günümüzde sıklıkla başvurulan bir tedavi yöntemidir. Kemik erimelerinin asıl nedeni hareketli protezler olarak karşımıza çıkar.

Aynı zamanda hastalar kaybettikleri dişlerinin yerine bu hareketli protezi kullanırken rahatsızlık duymakta ve istedikleri yiyecek ve içecekleri yiyip içememektedirler. Bu hareketli protezlerin kemik yapısını aşındırması da kemik erimelerine sebebiyet vermektedir. Bu da hastaları ikinci bir ağız sağlığı sorunu ile karşı karşıya getirir.

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisinin fonksiyonel yapısı ve desteğini yalnızca çene kemiğinden alması bu yöntemi günümüzde en yüksek mecralara taşır. Çünkü implant tedavisi ile hem gerçekten ayırt edilmeyen dişler yapılır hem bu dişler gerçek dişler de olduğu gibi rahatlıkla kullanılır hem de ağız yapısının estetik görünmesine yardımcı olur. İmplant tedavisi ile komşu dişlerin kurtarılması sağlanır.

Çünkü implant dişler desteğini çene kemiğinden alan protez dişlerdir. İmplant vidaları çene kemiğine kaynadıktan sonra bu vidalar protezler ile kaplanır ve gerçek diş görüntüleri ortaya çıkar. İmplant yaptıran kişiler rahatlıkla güler ve diledikleri besinleri tüketirler.

Eriyen Çene Kemiğine İmplant

Hareketli protezlerden veya başka sebeplerden dolayı eriyen çene kemiğine implant yapılıp yapılamaması merak edilen konulardandır.

Bunun için Detaylı bir muayene ve ileri görüntülemeler gerekebilir. Çeşitli teknik ve implantta ileri cerrahi yöntemleriyle kemik erimelerine değişik çözümlerek üretebilmek mümkün olmaktadır. Özellike All 4, All 6 veya All on 8 yöntemleri implant tedavilerine sıkça kullanılan metodlar arasındadır.

Diş çekiminden sonra çene kemiğinde erimelerin meydana gelmesi mümkündür. Bu nedenle diş veya dişleri herhangi bir nedenden dolayı çekilen kişilerde diş implantı uygulamak zorlayıcı bir etken olabilir. Eğer hastalarda ki kemik hacmi yetersizlik gösteriyor ise implant tedavisi için ileri cerrahlık uygulamasına gereksinim duyulabilir.

İleri implant tedavisinde kemik hacminin güçlendirilmesi mümkündür.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)