KEPÇE KULAK ESTETİĞİ

Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe Kulak Estetiği; genelde doğuştan gelen, kulaklarımızın başımızla arasındaki açının normalden daha fazla olduğu durumlarda, kulaklarımızın dışa doğru açıklığını gidermek için yapmış olduğumuz bir operasyondur.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kepçe kulak ameliyatı; çocuklarda genel anestezi altında, yetişkinlerde lokal anestezi altında, kulak arkasından bir kesi ile kıkırdak dokuda yapılan işlemlerle kulağın başımıza yaklaşmasını sağlayan bir operasyon olup, yaklaşık 1-1,5 saat diliminde gerçekleşir. Ameliyat sonrası kulakları saran sporcu bandı kullanıyoruz, 2 hafta gece ve gündüz, sonraki 2 hafta da sadece geceleri kullanılır.

Ameliyat Sonrası Ağrı

Ameliyattan sonraki 3 günde kulaklardaki şişkinliğe bağlı orta derecede bir ağrı hissedebilirsiniz. İlerleyen günlerde ağrı giderek hafifler. Birinci haftadan sonra ağrı beklenen bir durum değildir.

Ameliyat Sonrası İyileşme

Ameliyat sonrası aynı gün taburcu olunulur. 3 gün sonra banyo yapmaya izin verilir. 2 hafta boyunca kulak arkasındaki dikiş uygulanan bölgeye düzenli olarak pansuman yapılır. Kulak arkasındaki dikişler yaklaşık 1 ay sonra kendi kendine eriyecektir.Kulaktaki şişlik 2. haftadan sonra tamamen kaybolur. Konroller; 3.gün, 2.hafta ve 1.ayda yapılır.

Ameliyat Sonrası İz Kalması

Kepçe kulak ameliyatında yapılan kesi; kulak arkası oluğunda kalacağı için dışardan görülmez. Kulak arkası derisi çok ince olduğu için zaten en az iz kalan bölgelerdendir. Yaklaşık 6. ayda neredeyse görünmez hal alacaktır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edeceklerimiz

  • Yaklaşık 3 gün evde istirahat etmek yeterli olacaktır.
  • Sporcu bandının tavsiye ettiğimiz sürede takılması, kulakların tekrar açılmaması için gerekliliktir.
  • Tarif edilen pansuman aksatılmamalıdır.
  • Yaklaşık 2 ay boyunca kulağı katlama ve kıvırma hareketlerin kaçınılmalıdır.

Ameliyat Sonrası Oluşabilecek Yan Etkiler

Kan Birikmesi (hematom): Erken fark edilir. Kısa bir müdahale ile önüne geçilir.
Dikişlerin Açılması: Sporcu bandının kullanılmaması durumlarında kulaklardaki dikişler açılabilir. Bu durumda doktronuz tarafından müdahale edilmesi gerekir.
Enfeksiyon: Doktorunuz tarafından reçete edilen antibiyotik kullanılmaması ve pansumanın aksatılmasında oluşur. Dikkat edilmeli.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Saime İrkören Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)